Frågor och svar om din digitala faktura

Vår digitala elräkning kommer från Billogram

Här har vi samlat nyttig information om din digitala faktura och svaren på några vanliga frågor. Hittar du inte svaret på just din fråga? Hör av dig, så hjälper vi dig!

Vi på Skånska Energi samarbetar med faktureringstjänsten Billogram för att skapa och skicka våra fakturor. Du hittar Billograms support här.

Digital elräkning – det tjänar alla på!

Här är viktig information till dig som fortfarande betalar elräkningen med pappersfaktura. Vi vill rekommendera dig att gå över till digital elräkning. Fördelarna är flera – för dig, för oss och för klimatet.
Nu byter vi på Skånska Energi ut våra pappersfakturor och gör elräkningen helt digital. Har du en e-postadress registrerad hos oss får du din faktura skickad dit, istället för en pappersfaktura med traditionellt brev. En stor fördel är att du får fakturan direkt, samma dag, som vi skickar ut den och oavsett var du är.

Enklare och mer miljövänligt

Med digital elräkning blir det enklare för dig att betala:

  • Betala på det sätt som passar dig bäst, och var du än befinner dig: till exempel med Swish, e-faktura eller autogiro.
  • På den digitala fakturan ser du tydligt om/när en betalning är gjord. Risken för felbetalningar minskar.
  • Du kan schemalägga betalningar i förväg på önskat datum.
  • Du kan kontakta vår kundtjänst direkt från fakturan för frågor och mer information.

Sist men verkligen inte minst: med digital faktura bidrar både du och vi till att minska vårt klimatavtryck genom mindre pappersförbrukning och färre transporter.

Välj digital elräkning

Om du vill ha en digital elräkning behöver vi din e-postadress. Kontrollera och uppdatera dina kontaktuppgifter genom att logga in på Min Energi 

Fortsätta med pappersfaktura

Vill du fortsätta få din elräkning som pappersfaktura, så går det förstås också bra. I så fall, om du har en e-postadress registrerad hos oss: kontakta vår kundtjänst så löser vi det.

Här hittar du några vanliga frågor och svar om digitala fakturor:

När ser jag min faktura?

Vi skickar alltid ut ett mejl där vi informerar om att din faktura är skickad till din internetbank. Från att vi skickat filen till banken tills du ser den kan det ta upp till 24 timmar.

Hur aktiverar jag en e-faktura?

E-faktura är en elektronisk faktura som du betalar via din internetbank. Att betala via e-faktura är mycket enkelt och smidigt. Dessutom gör du en insats för miljön genom att minska pappershanteringen.

För att byta till e-faktura går du in på din internetbank och fyller i dina uppgifter enligt instruktionerna. Vårt avsändarnamn är Skånska Energi/Billogram.

När banken mottagit din registrering skickas en anmälan till oss.

Kan jag få fakturan via mejl istället för pappersfaktura?

Du kan enkelt övergå från pappersfaktura till att få din faktura via mejl. På din pappersfaktura finns en instruktion som gör att du själv kan byta till ett digitalt leveranssätt. Du registrerar dig via QR-kod, sms eller en länk till en webbplats.

När du gjort det får du alltid din faktura via mejl. Du kan sedan välja att betala med Swish alternativt One-Click Pay. Du väljer det som är smidigast för dig!

Hur går jag från pappersfaktura till något annat betalsätt?

På pappersfakturan finns en instruktion som gör att du själv kan byta till ett digitalt leveranssätt via antingen QR-kod, sms eller en webblänk.

Genom din bank kan du även välja autogiro eller e-faktura. Vi på Skånska Energi kan också hjälpa dig med detta. Ring oss på 046-507 00 eller mejla oss här.

Hur ändrar jag/ tar bort en schemalagd betalning?

Vill du byta betalningsrutiner? På Billograms Hjälpcenter finns konkreta tips på hur du ska göra för att schemalägga en betalning. Klicka på knappen så hamnar du rätt.

Vad är One-Click Pay - Betalning via internetbank?

One-Click Pay, Swish, e-faktura eller autogiro är olika sätt för dig att betala din digitala faktura som minimerar risken för misstag. One-Click Pay innebär att betalningen sker direkt via din internetbank.

Om jag redan har autogiro, vad gör jag då?

Du som redan i dag har autogiro behöver inte gör något. Ditt autogiro rullar på precis som vanligt med oss genom Billograms faktureringstjänst.

Hur aktiverar jag autogiro?

Autogiro är en smidig betallösning som innebär att fakturabeloppet automatiskt dras från det bankkonto du har uppgett i din ansökan. Via Billogram är det enkelt att aktivera autogiro.

Varför har jag fått en faktura från Billogram?

Billogram är en faktureringstjänst som vi på Skånska Energi använder oss av för att skapa och skicka dina fakturor. 

Jag har betalt för mycket på en faktura. Vad händer nu?

Att vara snabb på fingrarna är lätt hänt. Om du betalt in en för stor summa eller dubbelbetalt en faktura, registrerar systemet automatiskt överbetalningen. Överbetalningen skickas tillbaka till dig antingen via bankgiro-överföring eller genom en värdeavi.

Jag har fått en värdeavi. Kan ni sätta över pengarna på mitt konto istället?

Du kan få beloppet återbetalat till ditt konto i stället för utbetalning via avi. 

Varför har ni skickat ut en värdeavi?

Du har troligen betalt in fel belopp eller använt fel OCR-nummer. Såklart ska detta justeras och därför får du dina pengar i retur via en värdeavi.

Varför har Billogram dragit pengar från mig?

Vi använder faktureringstjänsten Billogram för att skapa och skicka våra fakturor. Kontrollera om du har fått en faktura från oss skickad till din e-postadress eller via sms. Har du schemalagt betalningen via din internetbank dras pengarna på rätt dag från ditt konto.

Kontrollera i din internetbank att betalningen gått till Skånska Energi AB/Billogram. Det kan ju vara fler leverantörer än vi som använder Billogram som faktureringstjänst. Sök efter Billogram i din mejlkorg för att hitta aktuell faktura och vem som har ställt ut den.

Jag hade Kivra innan, vad händer nu?

Du som tidigare fått din faktura via Kivra får i stället en pappersfaktura. Men så klart kan du välja andra digitala betalsätt, förutom e-faktura och autogiro. På pappers-fakturan finns en instruktion som gör att du själv kan byta till ett digitalt leveranssätt via antingen QR-kod, sms eller webblänk. 

Vi på Skånska Energi kan också hjälpa dig med detta. Ring oss på 046-507 00 eller mejla oss här.

Har du fler frågor? 

Billograms Hjälpcenter finns fler frågor och svar för dig som fakturamottagare. Använd deras chatt eller ställ frågor genom att använda "skicka en förfrågan".

Du kan också prata med oss om du har några funderingar? Ring oss på 046-507 00 eller mejla oss här.

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter