Teckna elavtal om du har anvisat elpris

Teckna elavtal redan i dag!

Här är aktuella elpriser

Har du glömt att teckna elavtal och fått ett anvisat elpris?

Självklart hjälper vi dig om du glömt att teckna ett elavtal. För det är smart eftersom du sparar pengar!

Detta är ett anvisat elpris

Om du inte aktivt har valt ett elavtal då anvisar ditt elnätsföretag dig till en elleverantör och du debiteras ett så kallat anvisat pris. Det kan också förekomma att du får ett anvisat pris när ditt elavtal har löpt ut och du inte gjort något nytt val. Vi på Skånska Energi gör inte det, utan du får i stället ett rörligt elpris om du inte tecknar ett elavtal när det tidsbundna avtal löper ut, för det tycker vi är schysstare.

Kom ihåg att det anvisade elpriset är ofta högre än priset för andra elavtalsalternativ, beror på vilka avtal som finns aktiva när du tecknar ditt avtal.
Priset förändras varje månad, detta eftersom anvisat elpris följer det rörliga elpriset med ett påslag på 22,5 öre inkl moms (18 öre utan moms).

Här ser du om du har anvisat elavtal

Är du osäker på vilket elavtal du har? Då är vårt råd att du tittar på din senaste faktura, för där står det. Du hittar dina fakturor på Min Energi – antingen via webb eller i appen.

Varför har du ett anvisat elpris?

Du kan få anvisat elpris från oss om du flyttar till en ny bostad och inte tecknar ett elavtal, för då är Skånska Energi Nät, som är elnätsbolag där du bor, skyldiga att anvisa dig till Skånska Energi som elhandelsbolag, och då får du ett anvisningsavtal. Anvisningsavtalet löper vidare utan uppsägningstid om du inte aktivt tecknar ett nytt elavtal.

Det är dyrare att ha ett anvisat elpris

Du får ett anvisat elpris som är ett tillfälligt avtal i väntan på att du aktivt teckna ett elavtal. De anvisade elavtalen är oftast dyrare än vad våra andra elavtal är, vilket gör att du sparar pengar om du i stället tecknar ett elavtal. Oavsett hur mycket eller lite el du använder är det alltid smart att teckna ett elavtal.
Anvisningsavtalet är inte tidsbundet, så när som helst kan du byta. Vill du veta mer om elpriser rekommenderar vi dig att se Sveriges enda oberoende elprisjämförelsesajt Elpriskollen.

Välja elavtal

Aktuella elavtal och priser presenterar vi här. Notera att om du önskar vintersäkrat elpris eller timpris måste du kontakta vår kundservice för att teckna dessa elavtal.

Teckna ett 100 % förnybart och schysst elavtal

Vår el är inte vilken el som helst – den är 100 % förnybar. Vi är inte bara ett lokalt elbolag utan vi är också certifierade som Schysst elhandlare, vilket gör att du kan känna dig trygg eftersom det inte finns något dolt i det finstilta.

Aktuella elpriser och avtal Teckna avtal

Vi hjälper dig!

Kundservice

Våra öppettider är vardagar kl 08:00–16:00. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

046-507 00 kundservice@skanska-energi.se

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Våra kundundersökningar visar att vi harnöjda kunder!

Nöjda kunder

1