Bara sommar och ingen Sommar-el

Du har tidigare varit intresserad av vårt elhandelsavtal Sommar-el. På grund av en osäker och instabil elmarknad kan vi tyvärr inte erbjuda avtalet Sommar-el i år. Vi vill förstås önska dig en lång, varm och skön sommar ändå – och vi kan i stället erbjuda dig Kombi-el för vinterhalvåret.

Förändrat läge på elmarknaden

Historiskt har det varit högre elpriser på vintern och lägre på sommaren, och med lägre sommarpriser har det ofta varit bra att teckna fastprisavtal för kortare eller längre tid under just sommarperioden.

Därför har vi erbjudit det särskilda avtalet Sommar-el, där snittpriset för den el vi köpt in under juni, juli och augusti blivit ditt elpris ett år framåt. Men nu och framåt ser vi inte detta samband mellan lägre sommarpriser och bra läge att teckna fastprisavtal. Elpriserna sommartid kan bli mycket höga även om elanvändningen är låg. Orsakerna till det är flera.

En av de viktigaste är att elproduktionen i Sverige har förändrats. En högre andel av elproduktionen från vindkraft gör elpriserna mer väderkänsliga än tidigare. Vanligen blåser det mer på vinterhalvåret än på sommaren. Och på grund av mindre kärnkraft har elpriserna ökat även under sommaren, särskilt när underhållsperioder för kärnkraftverken infallit då.

Mot denna bakgrund har vi i år valt att inte erbjuda Sommar-el. Vi ser helt enkelt inte att elprissättningen under sommaren gör Sommar-El-avtalet tillräckligt gynnsamt för dig som kund.

Kombi-el under vinterhalvåret

Men det finns ett alternativ. I stället för Sommar-el ger vi dig möjlighet att teckna ett fastprisavtal för fem av våra vintermånader. Denna avtalsform kallar vi Kombi-el. Håll utkik på vår hemsida eller Facebook-sida, vi lägger upp information under hösten – kanske är Kombi-el helt rätt för dig?

Vi är din personliga el-kontakt

Självklart svarar vi, som är din personliga el-kontakt, på dina frågor och hjälper dig.
Vår kundservice når du på kundservice@skanska-energi.se eller om du ringer 046-507 00.

Aktuella elpriser finns här Mer om Kombi-el
Vad innehåller ett fast elpris?
Ett fast elpris innehåller alla kostnader för varje kWh som åligger ett elhandelsbolag att fakturera dig som elkund, exklusive moms. Månadsavgift tillkommer. Nätavgifter är inte inkluderade i ett fast elpris. 
Vi är ett schysst elbolag

Schysst elhandel är en självklarhet för oss på Skånska Energi. Därför var vi ett av de första elhandelsföretagen i Sverige som blev certifierade som Schysst elhandel. För dig som kund blir lättare, tydligare och inte minst tryggare att teckna elhandelsavtal hos oss. 

I Sverige finns mer än 200 elhandelsföretag. Antalet som väljer att bli certifierade som Schysst elhandel ökar, men långt ifrån alla. 

Till grund för certifieringen Schysst elhandel ligger ett stort antal särskilt uppställda kundlöften, som vi måste förbinda oss till och leva upp till för att godkännas. Att hålla löftena innebär att vi som elhandlaren på olika sätt är tydlig och ärlig i vår försäljning, och att alla kunder kan handla el på ett tryggt sätt. Det handlar bland annat om att leva upp till följande kriterier:

  • Särskild hänsyn tas till utsatta kunder
  • Enkel och korrekt beskrivning av produkten
  • Tydlig och rätt prisinformation
  • Konsumentens rättigheter och klagomålshantering
  • Fullmaktshantering

Energiföretagen Sverige har arbetat fram kriterierna för certifieringen i samverkan med branschen, Konsumentverket, Energimarknadsinspektionen och Konsumenternas Energimarknadsbyrå.

Vi hjälper dig!

Kundservice

Våra öppettider är vardagar kl 08:00–16:00. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

046-507 00 kundservice@skanska-energi.se

Vi har nöjda kunder!

Det viktigaste för oss är att du som kund är nöjd. I senaste mätningen fick vi toppbetyg och vi arbetar hela tiden för att bli bättre! Läs mer om våra kundnöjdhetsmätningar här.

Mycket väl godkänd blev betyget på kundundersökningen 2021
Nöjda kunder

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Ladda ner vår appSkånska Energi

Min Energi

1