Ge en gåva!

Vi på Skånska Energi fasar ut Gåvoavtal, en möjlighet att stötta olika organisationer. Orsaken är att vi med åren sett ett stort minskat intresse - få som registrerar en organisation när de tecknar elavtal.

Från och med januari 2020 kommer Gåvoavtalet att fasas ut som koncept från Skånska Energi.
Självklart fullföljer utbetalningar till den organisationer som du valde när du tecknade ditt elavtal hos oss. Utbetalningen gäller under hela din avtalsperiod.

Har du frågor kring detta? Kontakta vår kundservice på 046-507 00 eller mejla oss.


Vi löser dina energibehov!

Skånska Energi är ett komplett energibolag som erbjuder ett brett och klimatsmart produktsortiment:

 

Elavtal
Vi säljer enbart 100 % förnybar el och erbjuder elavtal till privatpersoner och företag som är anpassade efter önskemål och behov. Är du privatperson kan du enkelt teckna elavtal på vår hemsida eller kontakta kundservice för hjälp. Är du företagare eller äger en större fastighet hjälper våra säljare dig med en offert anpassad efter dina behov. Hos oss vår du alltid snabb och bra service!

 

Värmepumpar
Vi säljer värmepumpar till privatpersoner och företag anpassade till fastigheter i olika storlek. Vill du minska dina energikostnader och samtidigt spara på klimatet kan vi hjälpa dig.

 

Solceller
Vill du bli småskalig elproducent kan vi hjälpa dig med allt från val av solceller, montering, installation och anslutning. Vi kan hela processen från ax till limpa.

 

Batterilagring
Genom att erbjuda energilagring ger vi möjlighet att effektivisera energianvändningen och dra större nytta av egenproducerad el. Vill du veta mer om denna nya produkt är du välkommen att kontakta oss!

 

Energilösningar
Vi bygger klimatsmarta värme- och kylanläggningar genom att använda den naturliga värmen som finns i marken och luften. På så sätt sänker vi koldioxidutsläppen och driftskostnaderna för fastigheten. Vi bygger lösningar med olika tekniker och erbjuder olika finansieringsmöjligheter.
 

Eldistribution
Bor du i vårt elnät får du tillgång till ett mycket driftsäkert elnät där 85 % är nedgrävt. Våra kunniga tekniker och montörer har mycket stor lokal kännedom vilket gör att vi har mycket kort ledtid att hantera strömavbrott.

 

Vattenkraft
Skånska Energi äger och driver egen småskalig vattenkraft. Vi bidrar till ett bättre klimat genom att producera vattenkraftsel till ca 10 000 hushåll varje år. 

 

Det löper en grön tråd genom Skånska Energi och vi kan hjälpa dig att lösa de flesta av dina energibehov. Hos oss får du personlig service och rådgivning utan att behöva stå i telefonkö. Välkommen att kontakta oss!

Våra avtalsformer

Fast elpris
Fast elpris är för dig som vill veta hur mycket din el kostar varje månad. Genom att säkra ditt elpris betalar du samma pris per förbrukad kilowattimme oavsett svängningarna på elmarknaden. Det enda som kan ändras är moms. Du kan teckna ditt fasta elpris på 1, 2 eller 3 år.

Rörligt elpris
Det rörliga elpriset passar dig som vill dra nytta av prissvängningarna på den nordiska elbörsen. Elpriset som fastställs en månad i taget i efterskott, baseras på vårt inköpspris med ett påslag på 3,4 öre/kWh. Du kan när som helst byta till ett annat av våra prisavtal följande månad.

Mixat elpris
Med Mixat elpris betalar du hälften av din förbrukning till fast elpris och hälften till rörligt elpris. Du sprider dina risker, har en trygghet i den fasta delen och en möjlighet i den rörliga delens svängningar på elbörsen Nord Pool.

Kombi-el
Med Kombi-el har du trygghet i ett fast elpris under vintern för att försäkra dig mot eventuella prisuppgångar. Under resten av året drar du nytta av det rörliga elpriset. Vintersäkring kan tecknas från november till mars varje år.

Sommar-el
Sommar-el är ett medelprisavtal där du får sommarpriser året om som ett tryggt och enkelt alternativ. Ditt elpris är ett snittpris på den el vi köper in varje dag under juni, juli och augusti.

Läs mer om våra elavtal här.