23 mar 2011

En timme nu på lördag

På lördag mellan kl. 20:30-21:30 kan du genom att släcka all belysning och stänga av elektriska apparater ge dig själv och vår jord en timmes vila, en timmes tid för eftertanke, en annorlunda paus i tillvaron -för miljöns skull.

På lördag kan du visa att du bryr dig genom att delta i en av världens största symbolhandlingar - Earth Hour. Förra året deltog 128 länder i Earth Hour, i år har 131 länder anmält sig. Skottlands regering är först ut med att anmäla alla sina 32 kommuner, i Sverige har 174 kommuner, 1035 företag, inklusive Skånska Energi, anmält sig till manifestationen.

- Earth Hour är en stark symbolhandling som vi vill stödja och delta i. Genom våra investeringar i förnybara
 energilösningar bidrar vi som energikoncern till att förbättra vår miljö och minska klimatpåverkan. Earth Hour är ett symboliskt sätt att demonstrera för miljön och visa att vi, tillsammans, kan göra mycket för miljön. 

- Skånska Energi vill att så många som möjligt är med och bidrar till en bättre miljö. Vi uppmanar våra kunder och personal att delta genom att släcka ner och kommer själva såklart också att släcka våra lokaler, förklarar Bobby Odenhag, chef för Marknad på Skånska Energi.

Earth Hour initierades 2007 i Sydney, Australien då över 2 miljoner personer och mer än 2000 företag släckte belysningen och elektriska apparater för att demonstrera mot pågående klimatförändringar.
 

Ett år senare hade Earth Hour, som arrangeras av Världsnaturfonden, blivit en global miljömanifestation däribland över 50 miljioner människor i 35 länder deltog. Landmärken som Golden Gate Bridge i San Francisco, Roms Kolosseum med mera släcktes ner som symboler för hopp om att en förändring kan och bör äga rum.

Earth Hour 2011 sker nu på lördag 26 mars mellan kl. 20:30-21:30 lokaltid. Läs mer på
 www.earthHour.org/Homepage.aspx eller på www.wwf.se