12 okt 2018

Ny kommunikationschef samt affärsområdeschef i Skånska Energi

Karin Holm har utsetts till ny marknads- och kommunikationschef och medlem i Skånska Energis koncernledning. Hon tillträder sin tjänst den 15 oktober 2018. Dessutom är det klart att Fredrik Lönngren tillträder som ny affärsområdeschef för produktion och som medlem i koncernledningen från den 1 november 2018.

Karin kommer närmast från Medborgarskolan Syd där hon har arbetat som marknads- och kommunikationsansvarig, vilket omfattade ett regionsövergripande ansvar för all extern och intern kommunikation. Skånska Energis tidigare kommunikationschef Camilla Holmberg har avslutat sin anställning och arbetar nu som kommunikationschef för Kävlinge kommun.

Fredrik kommer närmast från Neova AB där han har arbetat som underhållschef. Han har även tidigare erfarenheter som bland annat teknisk specialist och projektchef inom Jernforsen Energi System AB. Fredrik ersätter Krister Ström, Skånska Energis tidigare affärsområdeschef för produktion, som går i pension vid årsskiftet. De båda kommer arbeta parallellt fram till dess.

”Karin och Fredrik har de erfarenheter och det driv som krävs. Jag ser mycket positivt på att de tillsammans med övriga i koncernledningen, med lönsamhet i fokus, fortsätter att utveckla vårt erbjudande som hjälper våra kunder att välja fördelaktiga och hållbara energilösningar”, säger Marianne Sernevi, VD för Skånska Energi.

Skånska Energis koncernledning kommer efter förändringen att bestå av:

Marianne Sernevi: VD och affärsområdeschef Elhandel
Karin Holm: Marknads- och kommunikationschef
Fredrik Lundgren: CFO
Anders Unger: Affärsområdeschef Energilösningar, VD i dotterbolaget Skånska Energilösningar
Stefan Wessmén: Affärsområdeschef Elnät
Fredrik Lönngren: Affärsområdeschef Produktion