Vårt elnät är driftsäkert

Vårt elnätsområde sträcker sig från Kävlinge till Genarp

Skånska Energis elnätsområde sträcker sig över 450 kvadratkilometer mellan Kävlinge i nordväst och Genarp i sydost. Det är ett landsbygdsnät som omfattar drygt 200 mil elledningar, 600 nätstationer och har drygt 19 000 anslutna kunder.

Vårt elnät består idag av över 200 mil ledning ut till våra drygt 19 000 kunder. I takt med att nya bostäder och verksamheter växer fram ökar nyanslutningarna och antalet elabonnenter ökar.

Vi strävar efter att du som kund ska få tillgång till ett stabilt och robust elnät där leveranssäkerheten är mycket hög. Vi som jobbar på elnät arbetar med att hålla nätet i så bra skick som möjligt. Det handlar om att se över ledningar, transformatorstationer, elskåp med mera. 

Det enskilt bästa sättet att göra elnätet säkrare och minska risken för framtida strömavbrott är att ersätta luftlinjer med markkabel – det vill säga att gräva ner elledningarna. Det är ganska kostsamma projekt som kräver stora investeringar. Cirka 87 procent av Skånska Energis elnät är nedgrävt, och det arbetet fortsätter framåt.

Karta över Skånska Energis elnät
Läs om projekt och kunder inom vårt elnätsområde Ska din elmätare bytas ut?

Vi hjälper dig!

Skånska Energis växel

Våra öppettider är vardagar kl 08:00–15:00. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

046-507 00 kundservice@skanska-energi.se

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Läs om intressanta ämnen inom el, energi och hållbarheti vår blogg!

Blogg

Ladda ner vår appSkånska Energi

Min Energi