Viktig information till elinstallatörer

Bra att veta för dig som installatör

Om du är installatör och ska installera el i vårt nät behöver vi veta det i förväg. Här hittar du de dokument du behöver fylla i och skicka in till oss.

Som elinstallatör hanterar du för- och färdiganmälningar via webbplatsen Anslutningsportalen, med start den 20 april 2022.

Anslutningsportalen är en plattform och ett system som är framtaget i samarbete mellan Skånska Energi och Kraftringen. Har du redan registrerat dina uppgifter på Anslutningsportalen för Kraftringen? Då behöver du inte inte fylla i det igen, för då har vi dina uppgifter.

Så här går du tillväga:

  • Gå till Anslutningsportalen där du som installatör skapar ett konto. När detta är gjort får du ett mejl där du fullföljer din registrering.
  • För att skapa en anmälan, tryck på "Registrering" och fyll i samtliga uppgifter under flikarna. Du kan även lägga till bilagor. När alla uppgifter är ifyllda så klickar du på "Skicka in". 

Elfirmor som har behov av mer än en användare kan lägga upp flera under "Hantera användare". Den som registrerar sig först på firman blir automatiskt administratör, det är alltså denna administratör som får lägga upp övriga användare.

Anvisningar för anslutningar

Läs vad som gäller för elinstallatörer och elinstallationer som utförs inom vårt, Skånska Energi Näts, koncessionsområde.

Aktuella anvisningar för elanslutningar

Krav för att ansluta solceller

Nu ska både du som är elinstallatör och din kund inför anslutning skriva under på att solcellsanläggningen uppfyller gällande krav. Det nya kravet finns i EU-förordningen (EU) 2016/631.

Anslutning Produktionsanlaggning Blankett

Beställning av mättransformator

Här kan du som installatör beställa mättransformator/-er.

Beställ din mättransformator här

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Läs om intressanta ämnen inom el, energi och hållbarheti vår blogg!

Blogg