Med hjärtat i Skåne

Vi är det skånska energibolaget

Skånska Energi är ett litet energibolag som finns i hjärtat av Skåne. Vi är stolta över vår starka lokala förankring. Du hittar mer information om oss och vår verksamhet i rutan till höger.

Vi är samtidigt en komplett energikoncern med såväl elnät och elhandel som energilösningar och egen vattenkraft. Vi hjälper dig med allt som rör el, energi och energilösningar.

Vår verksamhet fokuserar på dig som kund och att vi ska:

  1. erbjuda enbart förnybar energi
  2. bidra till att all energi används så effektivt och klimatsmart som möjligt.

Ett energibolag för alla

Skånska Energi erbjuder förnybar energi för alla. Till våra kunder räknar vi såväl privatpersoner, familjehushåll och villaägare som bostadsrättsföreningar och fastighetsägare, samt inte minst företag och verksamheter av olika storlek och slag.

Vi är lyhörda, ärliga och ansvarsfulla gentemot dig som kund. Att stötta och ge råd till dig är naturligt för oss. Hos oss får du alltid en personlig el-kontakt. Tillsammans tar vi fram lösningar som passar just dig. Allt för din bästa energi.

100% förnybar el och Schysst elhandel

Skånska Energi säljer bara 100% förnybar el från svensk vattenkraft. Vi är certifierade för Schysst Elhandel, vilket innebär att vi lever upp till branschens 18 krav på ärlighet och tydlighet. När du väljer Skånska Energi väljer du både tryggt och klimatsmart.

Effektiva energilösningar

Vi har ett brett utbud av effektiva energilösningar. Vi erbjuder solceller, laddlösningar, värme och kyla med värmepumpar och geoenergianläggningar samt service.
Vi arbetar med energilösningar genom SELAB Gruppen, som vi äger tillsammans med HP Borrningar i Klippan AB. Här finns Skånska Energilösningar och Värmepumpsservice No 1, med all spetskompetens inom smarta energilösningar samlad.

Elnät i Lundabygden

Skånska Energi grundades för mer än 100 år sedan av lokala entreprenörer som elektrifierade bygden kring Lund och Kävlinge. Här finns än idag vårt elnät med nästan 19 000 abonnenter.

Affärsnytta och miljönytta

Skånska Energi har en lång tradition av nytänkande och ansvarstagande. I allt vi gör har vi med oss ett djupt engagemang för klimatfrågan och en stark övertygelse om att vi, tillsammans med våra kunder och samarbetspartners, kan bidra till en bättre värld. För oss är affärsnytta och miljönytta alltid samma sak.

Vår vision

Skånska Energi ska arbeta nära kunden för att uppfylla dagens och framtidens energibehov.

Läs mer om vår verksamhet

Vi hjälper dig!

Kundservice

Våra öppettider är vardagar kl 08:00–15:00. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

046-507 00 kundservice@skanska-energi.se

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Våra kundundersökningar visar att vi harnöjda kunder!

Nöjda kunder

Läs om intressanta ämnen inom el, energi och hållbarheti vår blogg!

Blogg