31 jul 2023

Berätta för dina vänner om Schysst elhandel

Väljer du ett elavtal hos ett elhandelsbolag som är certifierat för Schysst elhandel blir du aldrig lurad. Läs här det fungerar och tipsa dina vänner!

Vad som händer på semestern.
Godaste och bäst läskande sommardrinken.
Hur det går för Sverige i fotbolls-VM.
Vilka artister som är bäst på Way Out West och Malmöfestivalen.

Ja allt det är roligare att prata med dina vänner om än elavtal och Schysst elhandel. Men vi vill ändå be dig ta upp det, i alla fall kort eller i förbifarten, när du träffar de du känner i sommar.

Har du koll?

För Schysst elhandel är viktigt. Det finns nämligen dåliga elavtal. Elavtal som du halvt eller helt kan luras in i och ha svårt att komma ur, med dolda villkor och dyra tillägg och avgifter bakom det där låga lockpriset. Du har säkert koll. Dina vänner har säkert koll. Eller? För om ni inte brukar prata om elavtal så är det ju svårt att veta, eller hur?

Schysst elhandel = trygghet för dig

Schysst elhandel är branschens egen kvalitetsmärkning med höga krav på ärlig och tydlig information och prissättning. Krav som bara seriösa företag klarar. Schysst elhandel-märkningen finns till för att du som kund ska kunna vara trygg i ditt val av elhandelsbolag. Skånska Energi? Vi var först i Skåne och bland de fyra första i Sverige att bli Schysst elhandel-certifierade.

3 saker du ska se upp med

Här är tre saker du ska se upp med när du pratar med en säljare från ett elbolag:

  1. Vilseledande prisinformation. Fråga alltid efter jämförspriset, där alla avgifter och tillägg måste vara med.
  2. Tacka aldrig ja direkt. Oseriösa säljare vill ofta stressa fram ett ja från dig, få dig att skicka en fullmakt eller skriva under ett papper med en massa finstilt. Gå aldrig med på det!
  3. Oskäligt lång uppsägningstid. Fråga efter hur lång uppsägningstid elavtalet har, vissa bolag ”glömmer” nämna att den. Acceptera aldrig mer än 3 månader.

Men som sagt: tecknar du avtal med ett Schysst elhandel-märkt bolag slipper du oroa dig för allt det här.

Frågan du ska ställa

Men egentligen behöver du inte komma ihåg de där tre punkterna alls! För, när du blir kontaktad av ett elhandelsföretag nästa gång (eller själv letar information), börja bara med att fråga:

”Är ni Schysst elhandel-certifierade?”

Blir svaret ”nej”, säg ”tack men nej tack” och avsluta samtalet.

Blir svaret ”ja”, så har du en garanti på att du har med ett ärligt företag att göra och du kan nu fortsätta samtalet.

Vi hjälper dig gärna, det är bara att mejla eller ringa 046-507 00 oss. För vi är alltid din personliga el-kontakt :D

Mer om Schysst elhandel Läs om Schysst Elhandel hos Energiföretagen