Digital faktura - ett hållbart val

Våra betalningssätt

Du kan få din elfaktura skickad till dig på flera olika sätt och med olika möjligheter att betala. Här presenterar vi de olika betalningssätt som vi kan erbjuda dig och några rader om betalningsanstånd.

Pappersfaktura

Pappersfakturan skickas hem till dig med posten och du betalar själv in beloppet på fakturan till vårt bankgiro via din datorbank eller ditt lokala bankkontor.

Vill du slippa hanteringen av pappersfakturor och spara miljön? Välj en av våra elektroniska lösningar.

Autogiro

Autogiro innebär att fakturabeloppet automatiskt dras från det bankkonto du har uppgett i din ansökan. Ta för vana att kontrollera att det finns täckning på ditt konto senast 2 dagar innan förfallodatum så att du slipper onödiga påminnelseavgifter. 

Du kan beställa autogirobetalning direkt via din internetbank. För att spara på miljön vill vi tipsa att du kan få fakturaspecifikationen via mejl i stället för via brev.

Det går även att få Autogirobetalning genom Min Energi - fyll i formuläret så ordnar vi resten.

E-faktura

E-faktura är en elektronisk faktura som du betalar via din internetbank. Att betala via e-faktura är mycket enkelt och smidigt. Dessutom gör du en insats för miljön genom att minska pappershanteringen. 

För att byta till e-faktura går du bara in på din internetbank och fyller i dina uppgifter enligt instruktionerna. När banken mottagit din registrering skickas en anmälan till oss.

Söka anstånd om betalning eller delbetalning

Det finns möjlighet att ansöka om anståndsbetalning av en faktura, vilket innebär att betalningsdatumet skjuts fram i max 30 dagar. En dröjsmålsränta tillkommer på det ursprungliga faktureringsbeloppet.

Anstånd eller delbetalning av faktura beviljas endast om du inte har betalningsanmärkningar eller tidigare obetalda fakturor hos oss.

Har du frågor om din faktura är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning