Elavtal för klimatsmarta föreningar

Vi skräddarsyr elavtal till bostadsrättsföreningar

Skånska Energi hjälper dig som bostadsrättsförening att få kontroll på elförbrukningen och att sänka energikostnaderna.

Som bostadsrättsförening finns det möjlighet att spara pengar genom att kontrollera och jämföra ert nuvarande elavtal med vad vi kan erbjuda er. Något vi självklart gärna hjälper er med. För vi vet att din bostadsrättsförening inte bara vill göra miljövänliga val utan också hålla nere de återkommande kostnaderna.

Vi är schyssta inte bara mot miljön utan även mot dig och din bostadsrättsförening:

  • Du får ett pris som är transparent och tydligt. Allt för att du ska förstå elhandelskostnaden.
  • Som schysst elhandel finns inget finstilt, utan vi har avtal som uppfyller gällande regelverk inom branschen.
  • Personlig el-kontakt. Med större elförbrukning, över 150 000 kWh, får ni en personlig el-kontakt.
  • Ett klimatsmart val, för vi har enbart 100 % svensk förnybar el.

Så här byter ni elavtal för er brf

Det är enkelt att byta elavtal för en bostadsrättsförening är enkelt. Så här gör ni:

  • Ta fram föreningens elräkning
  • Kontrollera den totala årsförbrukningen. Bäst om vi kan få helår samt även månadsvis.
  • Undersök aktuell uppsägningstid på ert nuvarande elavtal. Kan vara löpande avtal alternativt ett specifikt datum när avtalet löper ut.
  • Kontakta oss för jämförelse och förslag på nytt elavtal.

När allt är klart och vi är överens om avtalsform och prisbild, då är det dags för den/de som är firmatecknare för föreningen att teckna nytt elavtal hos oss.

Vill du ha en offert? Fyll i formuläret till höger och ange din årliga elförbrukning så hör vi av oss till dig.

Stärk din miljöprofil

Skånska Energi är ett av de elbolag som var först i Sverige med att enbart erbjuda el från 100 % förnybara energikällor. Oavsett vilket elavtal du väljer, kan du vara säker på att du endast får el från vattenkraft.

Vi löser dina energibehov

Skånska Energi är ett komplett energibolag som erbjuder ett brett och klimatsmart produktsortiment:

Elavtal

Vi säljer enbart 100 % förnybar el och erbjuder elavtal till företag som är anpassade efter önskemål och behov. Är du företagare eller äger en större fastighet hjälper våra säljare dig med en offert anpassad efter dina behov. Hos oss får du alltid snabb och bra service!

Värmepumpar

Vi säljer värmepumpar till privatpersoner och företag anpassade till fastigheter i olika storlek. Vill du minska dina energikostnader och samtidigt spara på klimatet kan vi hjälpa dig.

Solceller

Vill du bli småskalig elproducent kan vi hjälpa dig med allt från val av solceller, montering, installation och anslutning. Vi kan hela processen från ax till limpa.

Batterilagring

Genom att erbjuda energilagring ger vi möjlighet att effektivisera energianvändningen och dra större nytta av egenproducerad el. Vill du veta mer om denna nya produkt är du välkommen att kontakta oss!

Energilösningar

Vi bygger klimatsmarta värme- och kylanläggningar genom att använda den naturliga värmen som finns i marken och luften. På så sätt sänker vi koldioxidutsläppen och driftskostnaderna för fastigheten. Vi bygger lösningar med olika tekniker och erbjuder olika finansieringsmöjligheter.

Eldistribution

Bor du i vårt elnät får du tillgång till ett mycket driftsäkert elnät där 85 % är nedgrävt. Våra kunniga tekniker och montörer har mycket stor lokal kännedom vilket gör att vi har mycket kort ledtid att hantera strömavbrott.

Energiskatt för företag

Energiskatt på el för 2022

Från och med 1 januari 2022 höjs energiskatten på el med 0,5 öre per kWh inklusive moms.

All elanvändning i Sverige är skattepliktig. Från och med 1 januari 2022 höjs energiskatten på el med 0,5 öre per kWh inklusive moms. Gör att aktuell skattesats på el är:
  • 45 öre per kWh (36 öre per kWh exklusive moms) för de flesta konsumenter i Sverige.
  • 33 öre/kWh (26,4 öre per kWh exklusive moms) för konsumenter med reducerad energiskatt.

Industrikunder och datacenter faktureras full energiskatt och ska själva sedan ansöka hos Skatteverket om återbetalning av den reduktion de är berättigade till (ned till 0,5 öre/kWh). Frågor om återbetalning hänvisas till storforetagsregionen@skatteverket.se eller tel: 010-587 71 02.

Miljöcertifikat enligt ISO 14001:2015

Skånska Energi-koncernen är miljöcertifierat enligt ISO 14001: 2015. De rutiner vi har lägger grunden för miljöarbetet som sedan ständigt förbättras genom de miljömål vi sätter upp.

Genom miljöledningssystemet ISO 14001:2015 tar Skånska Energi ett bredare strategiskt grepp över miljöarbetet. Systemet ger ökad kontroll över de resurser som förbrukas och över annan miljöpåverkan i värdekedjan som verksamheten ger upphov till.

Miljöledningsstandarden ISO 14001:2015 är en internationell standard för certifiering av miljöledningssystem i företag och andra organisationer. 2015 års utgåva av ISO 14001 har tydligare krav på faktiska miljöeffekter med ökat fokus på omvärldsfaktorer, intressenter och konkurrenter samt ledningens engagemang. För certifieringen av Skånska Energi AB har certifieringsorganet Intertek anlitats.

Få en offert på elhandelsavtal!

Fyll i formuläret och ange beräknad årliga elförbrukning. En av våra säljare kontaktar dig inom kort.

Ja tack, vi vill ha en offert på elavtal

Företagssäljare

Kontakta oss och prata med en säljare

046-507 00 kundservice@skanska-energi.se

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Läs om intressanta ämnen inom el, energi och hållbarheti vår blogg!

Blogg

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter