Ska du flytta? Gör din flyttanmälan här!

Gör så här när du flyttar in eller ut

Är du på väg att flytta in i en ny bostad eller ut ur din gamla? Då ska du alltid anmäla din flytt till din elnätsägare.

Här har vi samlat information som kan vara bra att veta inför din flytt. Både när du flyttar in och när du flyttar ut.

Gör din flyttanmälan i formulären som du hittar till höger.

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter här
När du flyttar ut

Om du är elkund behöver du anmäla flytten till både elnätsföretaget, det vill säga bolaget som äger elnätet där du bor, och till elhandelsföretaget som du köper elen av.

Om du bor inom vårt elnät

Bor du inom Skånska Energis elnätsområde och köper el av oss behöver du bara ringa ett samtal till vår kundservice för en slutavläsning. Anmäl din flytt till oss senast 30 dagar innan avflyttningsdatum. Om du bor i en hyreslägenhet är det viktigt att kontrollera med din hyresvärd vem som ska betala el under uppsägningstiden. Du kan själv göra en flyttanmälan, se formuläret till höger.

Vi behöver veta:

  • Vilken dag elleveransen ska upphöra, det vill säga vilken dag du flyttar ut.
  • Namn och personnummer på den person som flyttar in efter dig. Om du bor i en lägenhet går det också bra med hyresvärdens namn och telefonnummer.
  • Din nya adress så att vi vet var slutfakturan ska skickas.

Elnätsföretaget ansvarar för att elmätaren läses av, så att du får betala rätt summa på din slutfaktura. Om du inte kommit överens om något annat med ditt elhandelsföretag, upphör ditt elavtal att gälla när du flyttar ut.

Om du bor utanför vårt elnät

Om du bor utanför Skånska Energis elnätsområde men har elhandelsavtal med oss, måste du kontakta ditt nätbolag för att anmäla din flytt. Din nätägare skickar sedan slutmätarställningen till oss så att vi kan avsluta ditt elavtal på den gamla adressen.

Om du vill ta med ditt elavtal till din nya adress är du välkommen att kontakta oss i god tid före du övertar din nya fastighet. Samma person måste då stå för abonnemanget på nätavtalet som på elavtalet för att du ska kunna behålla samma elavtal.

Du hittar formuläret för att flytta ut från vårt nätområde uppe till höger på sidan.

När du flyttar in

För att vi ska kunna registrera ett elnätsavtal eller elhandelsavtal på din nya adress behöver vi få in lite uppgifter av dig:

  • Om du flyttar till Skånska Energis elnätsområde behöver du meddela oss från vilket datum du vill starta ditt elnätsavtal.
  • Om du vill teckna ett elhandelsavtal med Skånska Energi men flyttar utanför vårt elnätsområde, behöver vi veta vilket startdatum du anmält till ditt elnätsbolag.
  • Namn, adress, personnummer och telefonnummer.
  • Ditt 18-siffriga anläggnings-ID som finns på din elmätare och börjar med 735999… Vet du inte ditt anläggnings-ID kontaktar du ditt elnätsbolag.
  • Är ni två som flyttar in tillsammans? Meddela vem som ska ansvara för avtalen. Elnätsavtalet och elhandelsavtalet ska tecknas av samma person.

Om du inte tecknar något elavtal, är elnätsföretaget där du bor enligt lagen skyldig att anvisa ett elhandelsföretag, så att du får el till bostaden. Det så kallade anvisade elhandelsföretaget blir då det företag du köper el av, fram till att du själv väljer att teckna ett elavtal med ett elhandelsföretag.

Om du väljer ett annat elhandelsföretag än det anvisade bör du ha tecknat ett elavtal innan ditt elnätsavtal börjar gälla. Du kan byta elhandelsföretag, men inte elnätsföretag.

Du hittar formuläret för att flytta in från vårt nätområde uppe till höger på sidan.

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter

Våra kundundersökningar visar att vi harnöjda kunder!

Nöjda kunder