Från småföretag till lantbruk och industri

Vi hjälper alla företag till sitt bästa elavtal.

Anpassade elavtal till alla företag och organisationer

Genom personlig service och marknadsmässiga priser erbjuder vi elavtal anpassade till just er verksamhet. Fyll i kontaktformuläret så hör vår energisäljare av sig med en offert!

Skånska Energi hjälper er få kontroll på elförbrukningen och kan hjälpa er att sänka energikostnaden för ert företag. Vi erbjuder enbart el från 100 % förnybara energikällor utan extra kostnad så att ni som kund till oss även kan bidra till ett hållbart samhälle.

Vi på Skånska Energi är certifierade för Schysst Elhandel, och vi var ett av de första elhandelsföretagen i Sverige som blev det. Schysst elhandel ställer höga krav på ärlig och tydlig information och prissättning – krav som bara seriösa elhandelsföretag klarar. 

Har ni en elförbrukning som är högre än 300 000 kWh/år räknar vi  dig som ett större företag. Lägre förbrukning räknar vi som ett lite mindre företag. Vi hjälper alla företag till det bästa elavtalet.

Med lång erfarenhet av elbranschen skräddarsyr vi våra avtal så de passar allt från småföretag, till lantbruk och tillverkande industrier.

Hos oss så får ni en personlig kontakt som hjälper er att kartlägga er energianvändning och ge er en långsiktig lösning. Skånska Energi erbjuder även kompletta energilösningar som passar just ert företag! Är ni intresserade av ett elavtal kombinerat med solceller eller kombinerat med en geoenergilösning? Vi hjälper er!

Vill du ha en offert? Fyll i formuläret till höger och ange din årliga elförbrukning så hör vi av oss till dig.

Blogginlägg: Välja elavtal till företag: 5 saker du ska tänka på Läs mer om Schysst elhandel här
Stärk din miljöprofil

Skånska Energi är ett av de elbolag som var först i Sverige med att enbart erbjuda el från 100 % förnybara energikällor. Oavsett vilket elavtal du väljer, kan du vara säker på att du endast får el från vattenkraft.

Förnybar elproduktion

För oss är det viktigt att enbart leverera energi som har sitt ursprung i förnybara energikällor. Vi strävar efter att våra energianläggningar och den el som vi distribuerar ska ha en minimal klimatpåverkan. Skånska Energi har egen, småskalig produktion av förnybar el i form av vattenkraft. Totalt producerar vi ungefär 48 GWh av förnybar el om året, el som räcker till cirka 10 000 hushåll.

Vi löser dina energibehov

Skånska Energi är ett komplett energibolag som erbjuder ett brett och klimatsmart produktsortiment:

Elavtal

Vi säljer enbart 100 % förnybar el och erbjuder elavtal till företag som är anpassade efter önskemål och behov. Är du företagare eller äger en större fastighet hjälper våra säljare dig med en offert anpassad efter dina behov. Hos oss får du alltid snabb och bra service!

Värmepumpar

Vi säljer värmepumpar till privatpersoner och företag anpassade till fastigheter i olika storlek. Vill du minska dina energikostnader och samtidigt spara på klimatet kan vi hjälpa dig.

Solceller

Vill du bli småskalig elproducent kan vi hjälpa dig med allt från val av solceller, montering, installation och anslutning. Vi kan hela processen från ax till limpa.

Batterilagring

Genom att erbjuda energilagring ger vi möjlighet att effektivisera energianvändningen och dra större nytta av egenproducerad el. Vill du veta mer om denna nya produkt är du välkommen att kontakta oss!

Energilösningar

Vi bygger klimatsmarta värme- och kylanläggningar genom att använda den naturliga värmen som finns i marken och luften. På så sätt sänker vi koldioxidutsläppen och driftskostnaderna för fastigheten. Vi bygger lösningar med olika tekniker och erbjuder olika finansieringsmöjligheter.

Eldistribution

Bor du i vårt elnät får du tillgång till ett mycket driftsäkert elnät där 85 % är nedgrävt. Våra kunniga tekniker och montörer har mycket stor lokal kännedom vilket gör att vi har mycket kort ledtid att hantera strömavbrott.

Energiskatt för företag

Energiskatt på el för 2022

Från och med 1 januari 2022 höjs energiskatten på el med 0,5 öre per kWh inklusive moms.

All elanvändning i Sverige är skattepliktig. Från och med 1 januari 2022 höjs energiskatten på el med 0,5 öre per kWh inklusive moms. Gör att aktuell skattesats på el är:
  • 45 öre per kWh (36 öre per kWh exklusive moms) för de flesta konsumenter i Sverige.
  • 33 öre/kWh (26,4 öre per kWh exklusive moms) för konsumenter med reducerad energiskatt.

Industrikunder och datacenter faktureras full energiskatt och ska själva sedan ansöka hos Skatteverket om återbetalning av den reduktion de är berättigade till (ned till 0,5 öre/kWh). Frågor om återbetalning hänvisas till storforetagsregionen@skatteverket.se eller tel: 010-587 71 02.

Få en offert på elhandelsavtal!

Fyll i formuläret och ange beräknad årliga elförbrukning. En av våra säljare kontaktar dig inom kort.

Ja tack, vi vill ha en offert på elavtal

Företagssäljare

Kontakta oss och prata med en säljare

046-507 00 kundservice@skanska-energi.se

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal