25 jan 2019

Välja elavtal till företag: 5 saker du ska tänka på

Bind inte upp företaget på ett avtal i onödan och låt oss hjälpa dig välja. Här är våra 5 viktigaste tips till dig som ska välja elavtal till företaget.

1. Välj ett Schysst Elhandel-certifierat elbolag

Schysst elhandel är en certifiering för elhandelsföretag gjord av branschen i samverkan med Konsumentverket. Schysst elhandel ställer höga krav på ärlig och tydlig information och prissättning – krav som bara seriösa elhandelsföretag klarar. Fråga alltid: är ni Schysst elhandel-märkta? Blir svaret nej – gå vidare till någon annan!

Vi på Skånska Energi: Vi är certifierade för Schysst Elhandel, och vi var ett av de första elhandelsföretagen i Sverige som blev det.

2.  Se upp med avgifter som tillkommer

En del elhandelsbolag erbjuder företag ett riktigt lågt pris per kilowattimme och kallar det ”rörligt pris med lågt påslag” eller liknande. Det låter ju bra, men kan vara en dålig affär. Varför? För att de som erbjuder ett ”misstänkt lågt” elpris ofta tar igen det med höga avgifter som kommer till på fakturan. Extra hög elcertifikatsavgift är ett exempel, att avgifterna till Svenska Kraftnät läggs i det som kallas ”vårt spotpris” eller ”vårt inköpspris” är ett annat. Så, läs avtalsvillkoren noga: vad ingår, vad kommer till? 

Vi på Skånska Energi: Vi förklarar alltid allt. Ärligt, klart och tydligt.

3. Bind inte upp dig i onödan

Ett löpande elavtal med kort uppsägningstid och rörligt pris passar de flesta företag och verksamheter bäst idag (undantag finns, främst inom viss tillverkningsindustri). Det finns ingen anledning att i onödan binda upp dig på ett avtal med lång uppsägningstid. Är du inte nöjd ska det vara lätt att byta! 

Vi på Skånska Energi: Vi erbjuder löpande avtal med en månads uppsägningstid. Vi tror helt enkelt inte på att hålla fast dig som kund med långa avtal eller uppsägningstider. Vill du och ditt företag ha en viss avtalsperiod och/eller fast pris kan ni förstås få det.

4. Välj grön el

Den här punkten behöver väl ingen närmare förklaring? Välj grön el, det vill säga el från förnybara källor för att minska din egen negativa klimat- och miljöpåverkan och för att bidra till en hållbar utveckling, en bättre värld och en ljusare framtid. 

Vi på Skånska Energi: Vi säljer bara grön el från vattenkraft och är en komplett energikoncern som bara arbetar med förnybar energi från sol och vatten.

5. Vi hjälper dig jämföra priser

Det kan vara svårt att skilja på äpplen och päron bland avtal och erbjudanden från 200 elhandelsbolag – låt oss hjälpa dig! Kontakta oss och vi hjälper dig som företagare att jämföra mellan våra och andra elhandlares avtal och priser. Vi går i lugn och ro igenom avtalsvillkor och fakturaposter så att du helt säkert får en klar bild av bästa pris innan du tecknar avtal.

Vi på Skånska Energi: Vi tror på ärlighet, tydlighet, öppenhet och Schysst Elhandel.

Energilösningar som minskar dina kostnader

Vi på Skånska Energi hjälper dig med hela ditt energisystem. Utöver ett riktigt schysst och grönt elavtal kan du minska både dina kostnader och din klimatpåverkan med någon av våra energilösningar, till exempel solceller, värmepumpar eller geoenergi.

Personlig hjälp av Helena

Få personlig hjälp direkt: kontakta vår elhandelssäljare Helena idag: 
Helena Käll, 046-507 23, helena.kall@skanska-energi.se

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar