4 jun 2020

Byta värmepump: när, hur och varför

Du kan tjäna mycket på att byta din gamla värmepump. Bästa tiden att byta är på sommaren. Så här går det till.

Har du en värmepump som är 15 år gammal eller äldre? Då är chansen stor att du kommer att tjäna på att byta ut den mot en ny. Ja, även om den fungerar hyggligt, eller rentav bra. Vår egen värmepumpsexpert Jonas Flyman förklarar varför:

– Dagens värmepumpar har en mycket bättre prestanda än de som är 15-20 år gamla. Med en ny pump sparar du ännu mer energi och kan minska dina kostnader ytterligare.

Hur vet jag om det är dags att byta?

– Vi gör gärna ett hembesök och kontrollerar statusen på din värmepump. Då kan vi ge dig en kalkyl på kostnaden för en ny värmepump och fördelarna med den, jämfört med eventuell service och fortsatt drift av den gamla, berättar Jonas Flyman.

Varför är sommaren bästa tiden att byta värmepump?

På sommaren får våra troget arbetande värmepumpar till stor del vila. Därmed minskar risken att de går sönder. Det ger dig möjlighet att i lugn och ro fundera, ta beslut och få en ny värmepump på plats – istället för en eventuell akut situation under den kalla delen av året.

En annan fördel är att våra värmepumpstekniker har färre akuta reparationer och därmed är väntetiden för byte och ny installation i regel mycket kort.

Vi hjälper dig med allt

Väljer du en ny värmepump från Skånska Energi/Skånska Energilösningar, så hjälper vi dig med allt och tar ansvar för hela processen. Så här går ett byte till, steg för steg.

 1. Hembesök. Vi kontrollerar statusen på din gamla värmepump och ger dig förslag på en ny värmepump som passar ditt behov och förutsättningarna i ditt hem.

 2. Vi ger dig en kalkyl på kostnader och besparing med en ny värmepump jämfört med att behålla den gamla. Vi ger alltid våra kunder totalpris, där allt ingår – från bortforsling av den gamla värmepumpen till installation och driftsättning av den nya.

 3. Välja värmepump. Skånska Energilösningar är näst störst i Sverige på ledande varumärket IVT. Vi har stark lokal förankring med fem IVT Center i Helsingborg, Trelleborg, Vellinge, Svedala, och Södra Sandby.

 4. Vi hjälper dig med allt praktiskt kring bytet och ger dig en exakt beskrivning av hur det går till, till exempel vilket för- och efterarbete som görs av elektriker, vvs-tekniker och sotare och när det sker.

 5. Själva bytet. Först tar våra tekniker den gamla värmepumpen ur drift. Sedan följer installation, intrimning och driftsättning av den nya.  

 6. Garanti och service. Med din nya värmepump följer hela 10 års garanti. Vi rekommenderar årlig service för att optimera värmepumpens prestanda och livslängd – och erbjuder förmånliga serviceavtal. Vi servar inte bara IVT-pumpar, utan alla märken på marknaden.

  Läs mer om våra värmepumpar här.

  Välkommen att kontakta vår expert Jonas Flyman med dina frågor och funderingar. 
  Telefon: 046-507 94 
  E-post: jonas.flyman@skanska-energi.se

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar