9 mar 2021

D-vitamin, ett gott humör och extra energi – solen är här!

Vem blir inte glad när solen skiner? Men vad gör solen egentligen med oss? Varifrån kommer känslan av extra energi, av att orka lite mer så fort solen tittar fram?

När solens UV-strålning slår ner på vår hud bildas D-vitamin. Under sommarhalvåret räcker det att vara ute i solen i en kvart, ett par gånger i veckan för att det ska bildas tillräckligt med D-vitamin för att det ska täcka en god del av behovet under vinterhalvåret.

Vi får också i oss D-vitamin via kosten, främst via fet fisk som lax, sill och makrill. med D-vitamin.

D-vitamin ser till att vårt skelett håller sig friskt, men påverkar inte vårt humör. Att vi blir glada när solen skiner har förmodligen mest med förväntan att göra. Förväntan om varmare och längre dagar, sommarlov och semester. Men det finns också de som lider av något som kallas årstidsbunden depression. Vanligast är att depressionen slår till under de mörka årstiderna, men det finns också de som blir deprimerade med vårens ankomst.

Det allra bästa sättet att ta vara på solenergin är att installera solceller och omvandla den till el. Vi hjälper dig gärna med allt från idé till färdig installation.

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning