13 jun 2022

Därför ska du serva din värmepump i sommar

Regelbunden service förlänger livet på din värmepump och ser till att den alltid presterar på topp. Serva din värmepump nu på sommaren så är den redo för nästa kalla årstid.

Förlåt om vi stör i sommarvärmen för att tala om en morgon i början av december. Eller november. Eller rent av oktober. Du vaknar tidigt av att det är iskallt i huset och du förstår att något är fel. Jo: värmepumpen har lagt av under natten.

Under höstens och vinterns första ordentliga köldknäppar får våra värmepumpar jobba extra hårt, och det är ofta vid dessa tillfällen som fel uppstår som kräver reparation. När många värmepumpar lägger av samtidigt blir det också svårare att få snabb hjälp, samtidigt som varje timme i ett iskallt hus ju är en för mycket.

Var redo när kylan kommer

Med regelbunden service av din värmepump minimerar du risken för akuta stopp, och sommaren är bästa tiden att får servicen gjord. Varför? Jo:

  • Serviceföretagen har färre akutärenden och kan hjälpa dig snabbare
  • Du har din värmepump redo i god tid till kylan kommer
  • Du minskar risken för driftsstörningar under den tid då de vållar som mest besvär.

Längre liv och bättre prestanda

Vi rekommenderar att du servar din värmepump en gång om året. Här är tre anledningar till det:

  1. Längre liv. Regelbunden service förlänger livet på din värmepump.
  2. Bättre prestanda. Med en årlig genomgång kan våra duktiga tekniker se till att alla inställningar är justerade för optimal prestanda – och att de fortsätter vara det.
  3. Slipp obehagliga överraskningar. Eventuella fel kan upptäckas och åtgärdas på ett tidigt stadium, vilket minskar risken för akuta stopp.

Vi ger dig snabb service av din värmepump

Hos oss på Skånska Energi och Skånska Energilösningar får du snabb och kunnig service av din värmepump. Vi ger gärna råd över telefon också när vi kan: ibland räcker det med att du ändrar en inställning själv för att få bukt med ett mindre fel.

Boka service och serviceavtal

Vi hjälper dig med allt: från akut service till övervakning, förslag på långsiktiga förbättringar för din anläggning och serviceavtal. Skånska Energilösningar har värmepumpar från IVT som specialitet med IVT-Center i Helsingborg och Södra Sandby.

Boka service idag och se till att du och din värmepump är redo för nästa kalla årstid! Ring 046-12 00 24 eller 042-311 61 30

Läs mer här: Service förlänger livslängden på värmepumpen 

Mer om värmepumpar på vår blogg Skånska Energilösningar kontakta oss