7 aug 2023

Därför ska du välja luft/luftvärmepump

Här är tre fördelar med luft/luftvärmepump: 1) Billigare investering 2) Enklare att få på plats 3) Stora besparingar – särskilt för dig med direktverkande el eller gas. Två till? Kyla ”på köpet” och luftrening.

Vill du snabbt minska dina uppvärmnings- och energikostnader, på ett smidigt sätt till förhållandevis låg investeringskostnad? Då kan en luft/luftvärmepump vara rätta lösningen för dig.

Minska värmekostnaderna med 50 procent

För dig som har direktverkande el eller gas som uppvärmningssystem är en luft/luftvärmepump ett perfekt komplement. Du kan minska dina värmekostnader med upp till 50 procent utan att göra några större ingrepp i huset. Du behåller det system du har och installerar värmepumpen som gör din uppvärmning mycket effektivare.

Så funkar luft/luftvärmepump

Luft/luftvärmepumpen består av en utedel och en innedel. Utedelen är ett aggregat som fångar upp och utvinner värme ur luften utomhus (oavsett temperatur). Innedelen sprider sedan värmen med en tyst fläkt. Principen är densamma som för en luft/vattenvärmepump, men du slipper att installera ett radiatorsystem för varmvatten. Perfekt för dig med direktverkande el eller gas. Den totala investeringskostnaden för en luft/luftvärmepump är därför lägre och installationsarbetet är snabbare och enklare jämfört med de flesta andra uppvärmningsalternativ.

Billig komfortkyla ingår – perfekt kombo med solceller

En stor fördel med en luft/luftvärmepump så här på sommaren är att de flesta modeller även erbjuder kyla. Du kan alltså både spara pengar genom effektivare värme och få ett behagligare inomhusklimat med komfortkyla. Och det blir inte särskilt dyrt: en luft/luftvärmepump förbrukar ungefär 1 kilowatt per timme i kylläge. Med ett elpris på en krona per kilowattimme blir kostnaden för skön sommarsvalka inomhus en krona i timmen. Har du solceller? Ännu bättre! Chansen är nämligen stor att dina solceller producerar ett överskott av el just de där varmaste timmarna då du behöver komfortkylan som bäst. Därmed kan du med en (mycket) liten del av överskottselen från dina solceller få el till din luft/luftvärmepumps produktion av komfortkyla – i princip gratis!

Luftrening av högsta kvalitet

Väljer du en luft/luftvärmepump från ledande tillverkaren IVT får du även luftrening av högsta kvalitet på köpet. IVT:s luft/luftvärmepumpar är utrustade med den patenterade luftreningstekniken Ion Plasmacluster. Dess reningsprocess oskadliggör luftburna bakterier, virus, mögel och allergener. Inte nog med det: den neutraliserar även lukt från bland annat avgaser och tobaksrök.

Summering: de 4 starkaste fördelarna med luft/luft

Låt oss snabbt summera de starkaste fördelarna med en luft/luftvärmepump:

  1. Mindre investering. En luft/luftvärmepump är billigare att investera i än de flesta alternativ och kan sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 50 procent.
  2. Enkel installation. En luft/luftvärmepump är enkel att installera med en utedel och en innedel och inget mer. Ett perfekt komplement för dig med direktverkande el eller gas.
  3. Både värme och kyla. Luft/luftvärmepumpen ger värme kalla dagar, men den kan också ge kyla varma dagar till en låg kostnad – i princip gratis för dig som har solceller.
  4. Luftrening med IVT. Väljer du en värmepump från IVT ingår luftrening av högsta kvalitet med Ion Plasmacluster.

Vi hjälper dig – välkommen!

Skånska Energilösningar säljer alla typer av värmepumpar. Här kan du läsa mer om deras värmepumpar och vilken lösning som passar dig

Välkommen att hälsa på Skånska Energilösningar i ett av deras tre lokala IVT Center med showroom:

  • Helsingborg: Pimpstensgatan 1. Öppet: mån-fre 08-16.
  • Höganäs: Köpmansgatan 12A. Öppet: mån-fre 10-15.
  • Södra Sandby: Skattebergavägen 7. Öppet: Ring och boka tid med en säljare

Välkommen att ringa på 042-311 61 30 eller mejla till info@skanskaenergilosningar.se.

Läs mer om Skånska Energilösningar