24 nov 2021

En energispecialist hittar hem

Daniel Sandberg är energispecialisten som blev säljare och sedan både energispecialist och säljare – som ny medarbetare hos oss på Skånska Energilösningar.

Daniel, välkommen till Skånska Energi och Skånska Energilösningar! Berätta kort om din bakgrund och vad som fört dig till oss!
– Tack! Jag kommer närmast från telekombranschen och företaget 3, där jag har haft drygt fem bra och roliga år. Jag började som butikssäljare i Malmö och slutade som distriktschef för Malmö-Lund-området, men blev sugen på att byta bransch. Sedan tidigare har jag en utbildning som energispecialist från Yrkeshögskolan, så steget in i energivärlden känns ganska naturligt.

En energispecialist hittar hem…?

– Ja, det kan man kanske säga! Det är säljare jag ÄR, men självklart kommer jag att ha stor nytta av min utbildning. Att vara med och bygga en framtid med bara förnybar energi är mycket inspirerande, samtidigt som jag tror att det finns mycket att utveckla vad gäller försäljning i den här branschen.

Vad tänker du då på?

– Att alltför många som säljer energilösningar bommar helheten. De säljer sin luftvärmepump eller sina solceller men hjälper inte kunden att ta ett helhetsgrepp om sin energi, det blir lite fyrkantigt. Därför blev jag intresserad av hur Skånska Energilösningar jobbar: här finns dels ett brett utbud av olika lösningar, värmepumpar, solceller, laddlösningar med mera, dels kompetensen att leverera helhetslösningar. Detta vill jag vara med och utveckla.

Vad är en riktigt bra dag på jobbet?

– Det är en dag då jag får många mejl, så jag kan kontakta många kunder och boka möten! Det är en dag då jag träffar kunder, lyssna på deras tankar om sin energisituation och tillsammans med dem pratar igenom hur den kan bli bättre.

Nytt jobb är inte det enda som händer i år för dig, eller hur? Berätta!

– Nej, det är mycket på gång i livet just nu. Jag och min sambo Nathalie blev föräldrar för lite mer än ett år sedan då vi fick vår son Noah, och nu håller vi på att flytta: från lägenhet i Malmö till hus i Veberöd. Det ska bli underbart att komma på plats i vårt nya hem, och det blir nära till jobbet i Södra Sandby.

Sist men inte minst, ditt stora intresse bredvid jobb och familj är fotboll, du följer nära både Juventus och MFF. Så, hur går det för de himmelsblå i guldstriden?

– Jag tror dom löser det. Det såg lite skakigt ut tidigare i höst efter att de kvalat in till Champions League, men sedan dess har det blivit allt stabilare. Det blir guld!