9 sep 2020

Energikällan: Lina Larsson och LL Dance Studio

Lina Larsson driver världens största och mest framgångsrika dansstudio - i Kävlinge. Hur är det möjligt?

För 12 år sedan bestämde dansaren, dansläraren och koreografen Lina Larsson sig för att dela med sig av sin stora passion på ett nytt sätt. Övertygad om att dans är för alla startade hon Linas dansstudio i Kävlinge. 

– Jag ville ta dansen hit där jag kommer ifrån. Jag blev inspirerad av en kvinna jag läst om, hon drev ett litet skivbolag i Texas och sa att hon drev det som om det var världens största och mest framgångsrika. Så ville jag också göra och det gör jag nu! Dessutom gör jag det för alla.

Alla är välkomna

Bland Linas elever och dansare finns alla åldersgrupper representerade, här dansar ettåringar och 80-åringar alla tänkbara stilar och i slutet av terminen får alla möjlighet att vara med i en riktig, påkostad show. Även dansare med funktionsvariationer har en självklar plats. 

Att barn och unga börjar dansa för att det är kul, eller som ett steg mot en professionell karriär är kanske vad man främst förknippar med en dansskola. Men Lina ville nå ut brett med dansen och det har hon också lyckats med. 

– Dans är inte bara motion, det ökar självförtroendet. Folk får en helt annan säkerhet när de dansat några gånger, det gäller även vuxna. De får en speciell hållning som jag ser att de tar med sig härifrån. 

Hitta ny energi i dansens rörelse

Nu har höstterminen precis dragit igång på LL Dance Studio, och energin vibrerar ikapp med musiken i de stora salarna där dansarna har gott om utrymme att hitta ny energi i dansens rörelser.

– Dans är en mångsidig träningsform som ger effekter på så många olika plan, fysiskt men ännu mer på det psykiska välbefinnandet. Det är roligt och en form av avslappning. Personer har berättat hur de lämnar all stress och bekymmer när de kliver in i danssalen, man är så fokuserad och kroppen är så fokuserad på det man ska göra att det går inte att tänka på något annat, det är väldigt skönt. 

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning