24 jun 2020

EPD-märkt el hjälper ditt företag nå miljömålen

Ursprungsgarantier är bra. EPD-märkning är bättre. Du får en full livscykelanalys av företagets el till miljörapporteringen. Fördelarna är flera.

Vi på Skånska Energi säljer bara grön el, det vet du säkert redan. Vi är också ett av få elhandelsföretag som bara säljer grön el som är EPD-märkt. EPD-märkningen av vår el hjälper dig som företagare få koll på din miljöpåverkan och bygga ditt gröna varumärke. Låt oss förklara hur och varför.

EPD står för Environmental Product Declaration. Miljövarudeklaration, på svenska. EPD är en internationell standard för redovisning av miljöinformation på ett trovärdigt och transparent sätt, i enlighet med ISO 14 025.

Mycket mer än ursprungsgarantier

Kanske känner du till ursprungsgarantier för el? För varje megawatt el vi säljer måste vi som elhandlare visa hur den elen har producerats genom en ursprungsgaranti. Och det är ju bra, för då kan våra kunder lätt se och säkert veta att vår el kommer från 100 procent fossilfri och förnybar vattenkraft.

När du köper el som är EPD-märkt får du en komplett miljövarudeklaration för din el med mycket mer information. Du får inte bara veta vilken sorts el du köper, utan var elen produceras och exakt vilka resurser som krävts för att producera och leverera den.

Underlättar miljöredovisningen

  • EPD:n innehåller en full livscykelanalys av elen du köper. Du får konkret och lättförståelig information om resursförbrukning, utsläpp, avfall, återvinning och markanvändning för varje kilowattimme el. 
  • Informationen kommer garanterat att underlätta och kanske även utveckla företagets miljörapportering och miljö- och hållbarhetsredovisning.'
  • EPD-data ger också exakta uppgifter för klimatkompensering av företagets fulla miljöpåverkan.

Stärker varumärke och konkurrenskraft

Med EPD-märkt el kan du tydligare visa upp företagets miljöansvar och ekologiska fotavtryck i kommunikation och marknadsföring samt inte minst i upphandlingar. På så vis kan EPD-märkt el såväl bidra till att stärka varumärke och konkurrenskraft som att höja värdet på dina varor och tjänster.

Helena berättar mer

Låter det intressant? Kontakta Helena Käll, energisäljare företag.
Hon berättar gärna mer och svarar på dina frågor. Ring Helena på 046-507 23 eller mejla till helena.kall@skanska-energi.se

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal