13 apr 2022

Få en äggstra lekfylld påsk

Vi på Skånska Energi önskar dig en äggstra Glad Påsk. Förutom att klä ut sig till påskkärring och gå runt på byn med sin godiskorg finns det mycket annat kul man kan göra. Här tipsar vi om lite roliga påsklekar för både stora och små! Ha det så roligt! 🐥 🐥 🐥

Äggjakt

En påsk utan äggjakt är ju ingen påsk. Denna klassiska påsklek går ut på att den som hittar flest ägg vinner. Göm gärna äggen både inomhus och utomhus. Vill du kan du även göra det som skattjakt och skriva ledtrådar. Låt fantasin flöda!

Picka ägg

Leken går ut på att deltagarna ställer sig två och två med varsitt hårdkokt ägg. När signalen ljuder ska de tävlande picka/krocka äggen mot sin motståndares ägg.
En klassisk lek som även fungerar bra som en turnering. Den deltagares ägg som går sönder är ute och vinnaren går vidare för att möta en ny deltagare vars ägg också är helt. Till sist finns det bara en deltagare kvar vars ägg har överlevt alla dueller.

Fjäderblåsning

Nu ska varje deltagare/lag ha en påskfjäder (utan metalltråden), eller något motsvarande. Lek inomhus eftersom fjädern ska kunna glida på golvet. Varje deltagare/lag lägger sin fjäder på golvet. På golvet har ni gjort en start- och mållinje. Sedan är det bara att börja blåsa fjädern framåt och över mållinjen. Självklart är det förbjudet att använda händerna! Det lag eller deltagare som först kommer över mållinjen vinner. Och självklart går fjäderblåsning även att göra som dueller mellan deltagare/lag.

Häxstafett

Häxstafett passar bäst utomhus, men om du har tillräckligt med plats inomhus så funkar det också. Kom ihåg att det måste vara ett jämnt antal deltagare i varje lag.
Leken börjar med att två deltagare i varje lag grenslar kvasten och springer en runda med kvasten mellan deras ben. När de kommer tillbaka till laget hoppar personen längst fram av kvasten och en annan medlem i laget hoppar upp bakom den personen som sitter kvar. Sedan springer det nya paret en runda och byter första personen mot en ny lagmedlem när de kommer tillbaka till laget. Först i mål med hela laget har vunnit.

Äggrullning

Äggrullning går ut på att alla deltagare har ett hårdkokt ägg med en personlig märkning. Klättra upp på en liten kulle/backe och låt äggen rulla nerför. Det ägg som kommer längst och är helt vinner.

Påskcharader

Charader är ett roligt sätt att umgås. Denna gång kan ni göra både traditionella charader och med påsktema. Den sista sidan ger dig och dina medtävlare möjlighet att skriva in en egen påhittad charad. Ladda ner filen, skriv ut och klipp ut korten. Sedan är det bara att köra i gång. Ha så kul!

Skånska Energis påskcharader