11 feb 2021

För Lisbeth är förtroendet viktigast

Möt vår nya elhandelssäljare Lisbeth Balint! Hon gillar att jobba med Schysst elhandel, vill gärna lära känna sina kunder – och har några riktigt bra utflyktstips.

Hos Skånska Energi får du alltid en personlig el-kontakt. En av dem är Lisbeth Balint, ny hos oss som elhandelssäljare sedan tre månader. Med mångårig erfarenhet både som försäljare och teamleader på kundtjänstavdelning har Lisbeth precis rätt bakgrund för jobbet.

Välkommen till Skånska Energi, hur känns det att vara här?

– Jättebra! Efter flera år på ett större företag uppskattar jag verkligen den familjära känslan här. Stämningen är god, det är högt i tak, och vi jobbar alla ganska nära varandra. Jag bor själv i Staffanstorp, och efter att ha pendlat till Lund kör jag nu på andra hållet om morgnarna, mer ut på landet, och det är mysigt.

Elbranschen är ny för dig. Vad är ditt intryck av den?

– Att den är komplex, utan tvivel. Det är mycket nytt att sätta sig in i, och mycket jag inser att jag inte hade någon aning om. Att det finns så pass många elhandelsbolag som inte är märkta med Schysst elhandel till exempel, det förvånar mig. Jag är glad att jobba för ett bolag som har 100 procent grön el och som står för bra saker.

Vad är viktigt för dig i din roll som elhandelssäljare?

– Förtroendet. Att vinna förtroendet hos de kunder jag är i kontakt med. Mitt jobb är inte bara försäljning utan även rådgivning, vi vill ju fixa det bästa elavtalet för våra kunder och då gäller det att vara lyhörd. Ibland är det viktigaste inte att sälja det där elavtalet här och nu utan att lära känna kunden och kundens behov lite mer.

Vad gör du själv för att leva hållbart och miljövänligt?

– Jag har ju grön el från Skånska Energi förstås! Jag äter gärna vegetariskt och veganskt emellanåt, det finns mycket spännande mat utan kött att upptäcka. Sen har jag en god vän som driver en second hand-butik för kläder där jag hjälper till ibland. Modebranschen är alldeles för mycket slit-och släng, vi kan återvinna mycket mer än vi gör.

Till slut berättar Lisbeth Balint något kul. Hennes tidigare jobb som säljare bestod till stor del av att besöka skolor och bibliotek i hela södra Sverige. När hon slutade ifjol och hade en ledig sommar framför sig fick hon en idé.

– När jag reste runt stötte jag ofta på platser som verkade fina eller intressanta, men som jag inte hade tid att stanna vid. I somras gjorde jag en ”bucket list” med 150 såna ställen – och så besökte jag dem. Allihop! 

150 utflyktsmål på en sommar, imponerande! Nu får du dela med dig av fem favoriter!

– Okej! Karaby backar utanför Kävlinge, underbara vidder. Trädhusets Café vid Hovdala slott söder Hässleholm med sin magnifika utsikt. Och så tre på Österlen: Knäbäckshusen med sin vackra strand, Prästens badkar vid Vik med sin unika vulkaniska stenformation och så Hallamölla väster om Brösarp som är Skånes längsta vattenfall. I närheten ligger även Alunbrukets kaffestuga som är väldigt mysig.
Ja, det blev sex tips istället – men det gör väl inget?

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning