13 mar 2023

Fotboll för alla i Kävlinge Harrie FF

Kävlinge Harrie FF är en av de lokala idrottsföreningar som vi på Skånska Energi är både glada och stolta över att stötta lite och samarbeta med. Läs om hur KHFF verkligen satsar på fotboll för alla.

För lite mer än två år sedan bildades en ny fotbollsklubb i Kävlingeområdet, när Kävlinge GIF och Harrie FF slogs ihop. Den nya klubben fick, naturligt nog, namnet Kävlinge Harrie FF. Föreningen började i det lilla formatet men har växt snabbt.

– Det är fantastiskt kul att kunna konstatera att det blivit ännu bättre än vad vi hoppades på!

 Vi är nu över 500 aktiva spelare i föreningen med över 100 tjejer. Vårt mål är att vara föreningen för alla fotbollsintresserade i Kävlinge och Harrie, berättar Alexander Ekberg, vice ordförande i KHFF.

Fotboll för alla – verkligen alla

Det målet är KHFF på god väg att fylla upp. Efter en mycket populär och välbesökt tjejfotbollsdag våren 2021 anmälde sig ett hundratal flickor och föreningen kunde snabbt som ögat sätta ihop hela fem tjejlag. Sedan dess har verksamheten fortsatt att växa – och breddas. Under fjolåret startades fler nya tjejlag och ett damlag men även ett oldboys-lag och en fotboll fitness-träning. För de yngsta finns Boll & Lek, och senare i år startar KHFF dessutom upp gåfotboll.

Fotboll Fitness för hälsan

Gåfotboll? Fotboll Fitness? Två begrepp som kanske behöver en lite närmare förklaring. Fotboll Fitness är motionsfotboll för alla över 13 år, ett slags organiserad spontanfotboll. Fokus ligger på att förbättra hälsan på ett roligt och socialt sätt – ett sätt att uppleva glädjen med fotboll för alla, oavsett ålder, fotbollsvana eller fysisk form.

Gåfotboll? Jo, det finns!

Gåfotboll, eller walking football, är ungefär som Fotball Fitness fast ett steg till. Det är en form av fotboll där du bara får gå, inte springa. Inga tacklingar eller närkamper är heller tillåtna, vilket gör skaderisken minimal. Gåfotboll är ett inkluderande sätt att ge fler möjligheten att uppleva fotbollens gemenskap!

Bor du i Kävlinge-Harrie med omnejd och får lust att prova på fotboll? Läs mer om KHFF och hur du anmäler dig – kanske till Sommarfotbollsskolan? 

Här finns mer om Kävlinge Harrie FFs verksamhet Bloggen har ett energirikt innehåll för dig!