25 sep 2020

Hej Tobias Klöfver, klubbchef på Kävlinge golfklubb!

Att spela golf ger dig inte bara motion och frisk luft utan du får även energi av det sociala mötet, så klart med avstånd.

Vi har träffat Tobias Klöfver, klubbchef på Kävlinge golfklubb, för att prata om golf och energi.

Hur har er verksamhet påverkats av pandemin?

– Under de första veckorna när pandemin blev ett faktum visste vi inte om vi skulle kunna öppna överhuvudtaget. Sen efter bara en månad hände det grejer.
Hela golfsverige har upplevt en fantastisk ökning och det bara fortsätter. Golf är en uteaktivitet som ger fantastiska möjligheter att samla energi till både kropp och själ och man kan röra sig ute på stora ytor. Det här med hemester och stanna i Sverige har verkligen fallit oss i händerna, vi har fördubblat medlemsspelet och gästspelet har kommit igång och är bättre än på många år. Även nu i höst ser vi en ökning, vi har till och med haft diskussioner om att kanske behöva sätta ett tak för antalet medlemmar. Vi är inte där än, men ämnet har kommit upp.
Ökningen har också ställt krav med tydlighet om att hålla avstånd och uppmaningar att vid minsta symptom ska man stanna hemma. Medlemmar och gäster har respekterat uppmaningarna och hjälpts åt bra här på klubben, vilket underlättar.

Om du skulle prata med någon som aldrig kommit på tanken att spela golf, hur skulle du sälja in det?

– Jag skulle berätta om vår sexhålsbana som alla kan testa gratis och man får låna utrustning gratis. Det är helt unikt för oss – vi startade banan med stöd av Allmänna arvsfonden 2012 och har på det här viset hyvlat bort ingångströskeln rejält. När folk testar inser de att ”det här med golf är ju rätt skoj”. Du träffar kanske inte bollen varje gång, men det räcker att du gör det en gång så vill du göra det igen. Det är det fina med golf: misslyckas du vill du ut igen och förbättra dig, lyckas du så vill du ut och uppleva det igen.
Det är socialt att spela golf även nu, är det folk på banan kan man snacka på avstånd. Man kan handla i shoppen, äta lunch.

Hur kommer det sig att ni valt Skånska Energi som elleverantör?

– Vi har haft en bra relation genom åren, de levererar grön el och det rimmar med vår miljöplan.

Tobias Klöfver, klubbchef på Kävlinge golfklubb, uppskattar Skånska Energis lokala förankring.

Vad gör du när du snabbt behöver mer energi i vardagen?

– Då går jag ut och njuter av miljön här. Annars är jag ute och rör på mig så mycket som möjligt, spelar padel och innebandy, går promenader.

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter