22 okt 2019

ICA Malmborgs + Skånska Energi = sant!

Nu levererar vi 100% grön el till Malmborgs sex butiker i Malmö och Lund.

Ekologiska varor. Närodlade grönsaker. Klimatvänliga förpackningar. Schyssta arbetsförhållanden vid tillverkningen. När vi är i livsmedelsaffären och handlar är det ofta sådana faktorer vi väger in i våra miljövänliga och klimatsmarta val. Och det ska vi förstås fortsätta med.

Men butikens energiförbrukning då? En större livsmedelsbutik kan ha en årlig elanvändning motsvarande cirka 100 vanliga villor. Då spelar det plötsligt rätt stor roll för vårt miljöval vid matinköpet var den elen kommer ifrån.

ICA Malmborgs är Svanen-märkt sedan 2008

ICA Malmborgs var Sveriges första Svanen-märkta butikskedja 2008 och har under lång tid arbetat aktivt med att minska sin miljöpåverkan: genom att erbjuda kunderna ett rikt utbud av miljövänliga varor och produkter, genom energieffektivisering och genom att välja el från vindkraft. 

Nu väljer ICA Malmborgs 100% grön el från Skånska Energi för sina sina sex butiker i Malmö och Lund.

– För oss är det viktigt att få en energipartner som förstår vår verksamhet och som kan arbeta nära oss. Därför valde vi Skånska Energi, som har stark lokal förankring, en bra prisbild och intressanta energilösningar. Tillsammans kan vi ta sikte på nya energi- och miljömål, berättar Mats Lundin, handlare på ICA Malmborgs Erikslust. 

100 % vindkraft från Skånska Energi

Från och med januari 2020 levererar Skånska Energi 100% grön el från vindkraft till ICA Malmborgs.

– Vi på Skånska Energi vill verkligen arbeta nära våra kunder. Vi vill hjälpa var och en att hitta just sin bästa energilösning, både för minskad förbrukning och hållbara val. Som komplett energikoncern kan vi erbjuda en helhet med både avtal för 100 % grön el och klimatsmarta energilösningar, säger Karin Holm marknads- och försäljningschef.

ICA Malmborgs-gruppens butiker i Malmö finns på Limhamn, Erikslust, Caroli och Mobilia, och i Lund på Clemenstorget och Tuna. 

Med lokalt producerad 100 % grön el i ICA Malmborgs butiker minskar även personal och kunder sitt ekologiska fotavtryck. När miljön blir en vinnare blir alla vinnare.

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal