16 dec 2019

Jag vill vara med och påverka framtiden

Nicholas Sandmark, student på LTH, vill jobba med förnybar energi. Därför praktiserar han just nu på Skånska Energi.

Vi på Skånska Energi är glada att ha Nicholas hos oss på praktik under åtta veckor. Nicholas är student vid Lunds Tekniska Högskola, LTH, där han läser Ekosystemteknik med inriktning på energisystem. Utbildningen är tvärvetenskaplig med hållbarhetsfrågor och samspelet mellan teknik, naturvetenskap och miljö i fokus.

Nicholas, du går fjärde året av fem nu och är snart färdig civilingenjör i ekosystemteknik. Vad vill du arbeta med då?

– Jag vill helt klart arbeta med förnybar energi. Jag vet inte närmare vad och hur än, men jag tycker det är ett otroligt spännande område. Inte minst för att jag vill vara med och påverka framtiden.

Ge oss några snabba tankar om framtidens energi!

– Vind och sol kommer inte att vara tillräckliga källor för att lösa vårt globala energibehov. Vår standardproduktion av el måste användas på ett bättre sätt och även kompletteras med något annat. Jag tror att vätgas kan vara framtiden, både som drivmedel av fordon och för att skapa elektricitet. 

Vad gör du under din praktik hos oss? 

– Just nu arbetar jag med solcellsprojekt tillsammans med Sebastian Puente och Cecilia Ekman. Jag bistår dem med att göra underlag och beräkningar för de offerter som ska lämnas till presumtiva kunder. Det är kul att få vara med i försäljningsprocessen, det har jag inte någon erfarenhet av sedan tidigare.

Hur hittade du till Skånska Energi?

– Jag läste ett inlägg från Cecilia i en Facebookgrupp på LTH om praktikplats här. Cecilia har själv gått samma utbildning som jag gör, så jag tyckte det lät både spännande och intressant. Sedan visade det sig även att en vän till familjen jobbar här, Jonas Flyman som säljer värmepumpar, och det var lite kul.

När du beskriver Skånska Energi för en kursare, vad säger du då?

– Att det är ett väldigt familjärt företag som tar väl hand om sina kunder och anställda. Och att det finns en öppenhet för nytänkande här, det är inte är så ”fyrkantigt” som det kan vara på många större företag.

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal