4 jun 2021

Johan byter globalt mot lokalt

Efter många år med världen som arbetsfält har Johan Skalin nu närområdet i fokus som vår nya försäljningschef för energilösningar.

Skånska Energilösningar är Skånska Energis dotterbolag för energilösningar med allt för alla inom solceller, värmepumpslösningar, laddboxar och energilagring med mera. Där är sedan januari Johan Skalin ny på jobbet som försäljningschef. Till oss kommer Johan efter många år med världen som arbetsfält i storföretag som General Electric och Haldex.

Johan, när du började hos oss bytte du globalt mot lokalt kan man säga. Hur känns det?

– Mycket bra! På Haldex där jag kommer närmast ifrån jobbade jag främst med att bygga strategier och kalkyler, men här på Skånska Energilösningar där vi har ett mindre team är det mer ”hands on”. Jag är med ute på fältet, träffar våra kunder och upplever resultatet av vad vi gör direkt. Det är verkligen en kick.

– Sen är det skönt att komma hem efter jobbet också, varje dag. Jag har haft många resdagar under många år och ofta varit borta veckor i sträck. Nu njuter jag faktiskt av en vanlig 40-timmarsvecka.

Energilösningar är en ny bransch för dig. Intryck och tankar?

– En spännande bransch med en intensiv utveckling och enorma möjligheter. Jag ska ärligt säga att jag inte hade en aning om vilken skillnad man själv kan göra i sin klimatpåverkan genom att välja rätt värmesystem, solceller till taket eller att köra laddbart. Förnybara energilösningar kommer att spela en nyckelroll i omställningen till ett hållbart samhälle.

Vad är viktigt för dig i din yrkesroll som försäljningschef?

– Resultatet, det går inte att komma ifrån. Att vi når målen vi sätter gemensamt, att vi gör ett bra jobb, att vi har nöjda kunder. Att det blir en win-win-win-situation där både kunden, vi och klimatet går vinnande ur affären. Sedan gläds jag särskilt när mina medarbetare får lyckas hjälp av mina tips och råd i sitt arbete.

En riktigt bra dag på jobbet är…? 

– En riktigt bra dag på jobbet är en dag med mycket skratt och glädje. En riktigt bra dag överträffar vi förväntningarna, både våra egna och andras.

Hur ser livet ut bredvid jobbet? Du älskar golf och Helsingborg, stämmer det?

– Ja det stämmer! Jag kom till Helsingborg från Stockholm som grabb för 40 år sedan och idag bor jag mitt i stan med mina tvillingkillar som är 20 år gamla. Helsingborg är en fantastisk stad, rätt liten men med kontinental känsla, nära till vattnet och en vänlig stämning. Golf blev jag tokig i redan som ung och jag var proffs på touren ett slag, men konkurrensen blev i längden för svår för att jag skulle kunna försörja mig på det. Idag spelar jag två tre gånger i veckan och har fyra i handicap.

Till slut, om du får välja: vilka är Skånes tre bästa golfbanor?

– Vasatorp utanför Helsingborg, Bokskogen utanför Malmö och så min egen klubb förstås: Lydinge utanför Åstorp.

Så här kan du komma i kontakt med Johan:

Ring 0730-76 02 00 eller mejla johan.skalin@skanska-energi.se

Läs mer om våra energilösningar här

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter