15 dec 2021

Julen lyser starkt i Getinge

Hur det började? Det började med tomten själv, hans, släde och renar. En skulptur med en enkel lykta, på plats i trädgården på Sandbyvägen 7 i Getinge i början av december för ungefär trettio år sedan.
– Ja, vi ville ha lite julafint därute. Och sen har det ju blivit mer efter hand.
Det kan man säga. Och det säger Stig Carlsson, samtidigt som han tittar upp från en smått trasslig hög med sladdar med ett menande leende.

Tomtar och renar. Granar och snögubbar. Stjärnor, domherrar, pingviner och mycket mer… lampor och ljuspunkter får räknas hundratal, om inte tusen. Det är näst sista dan i november och Stig är i full färd med att bygga upp och koppla ihop, bygga upp och koppla ihop – och så tända. Slinga för slinga, figur för figur växer ett jullandskap av färgglada ljus fram i Stigs och hans fru Guns trädgård.

– Många stannar ju och tittar, även de som kommer körande. Ända till tjugonda Knut har vi tänt!
Ja, familjen Carlssons julbelysning är välkänd i trakten. Inte bara för byborna i Getinge och närbelägna Gårdstånga, utan för de flesta som har vägarna förbi. Lilla väg 952 närmare bestämt, som binder ihop Södra Sandby och Dalby med Eslöv bredvid de större farlederna.

Stig och Guns juleljus ger många glädje när vintermörkret är som störst – och vi på Skånska Energi är glada att ha dem i vårt elnätsområde.

Mer julpynt? Jo, det finns det inomhus hos Stig och Gun. De samlar nämligen på tomtar också! Flera hundra i alla möjliga format och modeller har nu intagit bord och bokhyllor och de flesta lediga ytor i det trivsamma Carlssonska hemmet. Det är mycket jul i Getinge 😊

Julbelysning som lyser upp dagen
Kontakta oss Hur lyser du i jul?