19 jun 2019

Man behöver verkligen ha koll på allt

Ny på jobbet – det är Robin Andersson, projektingenjör hos oss sedan mars. Han sökte sig till Skånska Energi för att få en bredare erfarenhet av energibranschen – och för vår familjära miljö.

Robin, vilken bakgrund har du?

– Jag är utbildad energiingenjör med en magisterexamen i energiteknik, och tidigare har jag även läst till drifttekniker. Jag kommer från en tjänst hos ett entreprenörsföretag som arbetat mycket mot Eon.

Vad fick dig intresserad av att arbeta hos Skånska Energi? 

– Framför allt möjligheten att få en bredare yrkesroll inom elnät, få prova på fler olika saker och utvecklas inom ett större område. Men även den mer familjära miljön hos ett mindre bolag; jag är uppväxt i Dalby och har alltid hört gott om Skånska Energi.

Hur ser du på din roll som projektingenjör?

– Som teknisk ingenjör arbetar jag med att förbättra vårt elnät och se till så att våra kunder får säkra och effektiva elleveranser. Jag och mina kollegor planlägger och förbereder alla olika drift- och underhållsprojekt och ser till att våra elmontörer har bra underlag för att göra sitt jobb.

Hur känns det efter drygt två månader?

– Mycket bra, det känns som att jag börjar bli varm i kläderna! Räkna och projektera är jag van vid, men jag hade ingen praktisk erfarenhet av att arbeta med driften av elnätet; saker som att planera in avbrott, skaffa driftorder, felsökning med mera… man behöver verkligen ha koll på allt. Det är mycket lärorikt.

Vad jobbar du med just nu?

– Jag förbereder arbetet med att renovera två transformatorstationer i Kävlinge, två äldre stationer som behöver moderniseras, och så planerar jag det kommande bytet av 25 äldre kabelskåp på olika ställen i elnätet. Bland annat!

Vad är roligast med jobbet tycker du?

– När det är varierande. Och det är det nästan varje dag! En bra dag är när jag först kan sitta framför datorn några timmar och arbeta med projektering och sedan komma ut på fältet och följa montörernas arbete där. Det händer mycket varje dag och man vet inte alltid vad; det gillar jag.

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar