1 jul 2019

När allt bara stämmer

Tova på vår värmepumpservice berättar om hur en kund med trasig värmepump kunde få en ny installerad på bara tre dagar.

Det var tidigt i mars och kallt. Värmepumpen var sönder, huset kallt, inget varmvatten. De hade ringt runt, men inte fått hjälp. Tova Drevgart arbetar med kundservice hos Skånska Energis dotterbolag Skånska Energilösningar, som säljer värmepumpar och solceller och även är störst i Skåne på värmepumpsservice. Hon tar varje dag emot många samtal från våra kunder och styr upp serviceärenden och installationer. Tova visste det inte då, men ett av samtalen hon tog emot en tisdag förmiddag tidigt i mars skulle bli början på en riktig solskenshistoria.

På plats inom en timme

– Det var ett äldre par med sommarhus i Höllviken och deras värmepump var ur funktion. De hade kommit ner kvällen innan från sitt hem i Stockholm till ett helt kallt hus, utan vare sig värme eller varmvatten, berättar Tova.

– Mars tillhör ju den kalla delen av året, då de akuta serviceärendena är som flest, och de hade ringt runt lite till flera firmor utan att få hjälp. Vi försöker alltid prioritera de som står helt utan värme, men när jag tittade i vår planeringskalender fick jag säga som det var: den var helt full de närmaste dagarna.

Men så såg Tova i ögonvrån att David en av våra servicetekniker, var inne om på kontoret.

– Jag hörde med honom om han inte hade en lucka i sitt schema. Och det hade han.

Inom en timme var David hemma hos det äldre paret i det kalla sommarhuset. Han kunde snabbt konstatera att deras frånluftsvärmepump av äldre modell var i för dåligt skick för att kunna repareras på ett meningsfullt sätt. De behövde en ny. 

Snabb hjälp med ny värmepump

Som återförsäljare för ledande kvalitetsmärket IVT kan Skånska Energilösningar erbjuda många olika värmepumpslösningar. Våra säljare kommer gärna på besök, men även de har en kalender med bokningar och en viss hanteringstid. Eller? 

Tova fortsätter:
– Jag visste att en av våra säljare hade besök inbokat på Näset under dagen, så jag kollade med henne. Och jo, hon kunde svänga förbi på eftermiddagen.

Paret bestämde sig för en ny frånluftsvärmepump, och det visade sig att modellen fanns på vårt lager.

Fick blommor som tack

Nästa steg: installation. En enklare värmepumpinstallation tar inte så lång tid att utföra i sig, ett par tre timmar ungefär. Däremot krävs en hel del planering inför den.

– För att installera själva pumpen behövs hjälp på plats av både elektriker och vvs-tekniker, innan våra egna tekniker driftsätter och justerar in den. Vi har ett nätverk med underentreprenörer som vi samarbetar med, och vi lyckades hitta en tid då alla kunde redan på fredagen i samma vecka.

Så, bara tre dagar efter att paret i Höllviken ringt in från sitt kalla sommarhus hade de en splitter ny värmepump på plats, installerad och i drift. Tova och serviceteamet fick en bukett blommor som tack av de nöjda kunderna.

– Det är inte alltid det kan gå så snabbt, men den här gången stämde allt helt perfekt – och det är vi lite stolta över! Det känns alltid bra att hjälpa våra kunder, det är liksom det roliga med jobbet, men den här gången var extra speciell.

Serva din värmepump

Behöver en solskenshistoria en sens moral? Nej, men här är en ändå: för dig som har värmepump, tänk på att serva den med jämna mellanrum. Då minskar risken för kalla hem och akuta reparationer, samtidigt som du förlänger livet på din värmepump och optimerar prestandan. Ring till Tova, så tar hon hand om dig: 046-507 00.

Läs mer om våra värmepumpar här

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar