29 jun 2021

Ny energi på semestern – 5 tips för bästa återhämtningen

Fem tips på hur du får en sommar och semester som ger dig ny energi.

Det är lätt att glömma bort att semestern är till för att vila. Utflykter och resor, renoveringsprojekt, träffar med släkt och vänner ersätter arbetspass och möten i kalendern. Här är några saker du kan sätta upp på din att-göra-lista som bara är till för din egen återhämtning!

1. Schemalägg vila

Är du den där effektiva typen som snabbt fyller kalendern? Skriv då genast in ”vila” ett par dagar varje semestervecka.

2. Besöksförbud

Har du en sommarstuga eller bor du attraktivt och naturnära? Då är risken stor att ditt hem står på andra människors listor över sommarens utflyktsmål. För att du ska få tid för dig själv och familjen och slippa bedriva bed and breakfast-verksamhet: inför besöksförbud under en eller ett par semesterveckor. 

3. Kickstarta

En spadag med massage och bad är en bra start på semestern. Signalen till både kropp och knopp blir tydlig: nu är det dags att bara tänka på dig själv.

4. Sov inte bort dig

Känner du en längtan efter att sova ikapp efter slutspurten på jobbet – motstå den. All forskning tyder på att det bästa för kroppen är regelbunden sömn. Att sova ungefär lika mycket varje natt, och på ungefär samma tider gäller även på semestern. Dessutom slipper du vända tillbaka dygnet när vardagen tar vid igen.

5. Sjung långsamhetens lov

Har du svårt att varva ner? Då kan ett effektivt knep vara att medvetet göra saker extremt långsamt. Börja direkt på morgonen med att göra och äta frukost i slow motion. Föreställ dig att du är en sengångare! 

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal