3 nov 2020

Peter tar gärna verktygsväskan med sig

Ny hos oss men en veteran i branschen. Det är Peter Larsson, säljare och teknisk projektledare med klimatsmarta energilösningar i fokus.

Det finns erfarenhet och det finns gedigen erfarenhet. Och så finns det Peter Larssons erfarenhet i VVS- och värmepumpsbranschen. Han var femton när han lade sina första rör, han var arton när han monterade sin första jordvärmeanläggning. Han blev egen företagare medan han gjorde lumpen och drev sedan framgångsrikt en växande firma mellan tjugo och trettio.

Så har det rullat på. Peter har mer än 40 år i branschen, och nu, sedan början av augusti, är vi glada att ha honom hos oss. Peter delar sin tid mellan Skånska Energilösningar och Värmepumpsservice No1, som ju båda är en del av Skånska Energi.

Till kontoret i Helsingborg kommer du ur Göingeskogarnas djup, kan man säga så?

– Ja, jag antar det! Jag har varit Örkelljungatrakten trogen större delen av mitt liv och har bott länge i Åsljunga. Sedan en tid tillbaka har jag och min fru en stuga i Äljalt, halvvägs mot Hässleholm. Jag är helt klart en skogsmänniska: gillar att vara ute i naturen och har sysslat mycket med orientering.

Varför blev det Skånska Energi för dig?

– Helheten! Jag är glad för att jobba med energi, och Skånska Energilösningar har ett komplett utbud. Att hjälpa kunderna att spara energi och minska sina kostnader är utmaningen som jag går igång mest på. Här kan jag erbjuda dem helhetslösningar.

Du är alltså rörläggare i grunden. Har du nytta av att ha jobbat praktiskt tidigare i din roll nu som säljare och projektledare?

– Ja, visst har jag det. Att jag själv kommer ”från golvet” och har skruvat rör i många år ger en annan förståelse för själva installationsarbetet. Och jag tar gärna verktygsväskan med mig nu också och gör felsökningar till exempel.

Vad är en riktigt bra dag på jobbet?

– När jag får ta mig an nya problem och hitta lösningar på dem. Och det får jag ju göra så gott som varje dag! Men ibland är det extra kul. Som häromdagen till exempel, när jag besökte en kund i Hässleholm, en bostadsrättsförening som vi levererar solceller till. De har en stor investering i sin uppvärmning framför sig, men på sikt, så jag fick inget nytt uppdrag med mig. Däremot många funderingar på möjliga lösningar för deras bästa energi.

Vad ser du fram emot nu i höst, ja under senhösten närmare bestämt?

– Jag och en kompis springer Skåneleden från Brösarp till Åstorp i etapper. Det är sexton mil totalt och vi tar 1-2 mil åt gången. Vi har kommit till Röstånga, där vi fortsätter ifrån i november. Vi har så mycket underbar natur i Skåne, och det här är ett härligt sätt att uppleva den.

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter