12 sep 2020

Portföljförvaltning säkrar elen till ditt företag

Hej företag med lite större elförbrukning! Vi skräddarsyr ert avtal, sprider era risker och säkrar ert elpris över tid.

För oss på Skånska Energi är en nära relation till våra företagskunder inte bara en självklarhet, utan även en konkurrensfördel. Som ett lite mindre elhandelsföretag kan vi ge alla lite mer personlig service och ägna var och en lite mer uppmärksamhet.

Vår utgångspunkt är inte att sälja så många kilowattimmar, megawattimmar eller gigawattimmar el som möjligt, utan att ge varje företag sitt bästa elavtal. Kan vi bidra till att våra kunder gör fler hållbara val, minskar sin elförbrukning och sparar pengar så gör vi det med glädje.

För företag med lite större elförbrukning, säg från cirka 500 000 kWh/år och uppåt, erbjuder vi även så kallad portföljförvaltning. Portföljförvaltning innebär att vi verkligen skräddarsyr elavtalet. Vi erbjuder unika, anpassade avtalslösningar och bevakar löpande elmarknaden för kundens räkning.

I grunden är portföljförvaltning ett rörligt elavtal med särskilda prissäkringar efter företagets behov. Syftet är att trygga elpriset över tid och hålla elkostnaderna så låga som möjligt för företaget.  

Så går det till

  • Vi sätter tillsammans en strategi för företagets elinköp.
  • Vi köper in el till företaget vid olika tidpunkter med hänsyn till behov, önskad risknivå och prisförutsägbarhet. En del företag använder mer el sommartid, andra vintertid, till exempel. Skräddarsydda elinköp kan göra stor skillnad för totalkostnaden.
  • Vi bevakar elmarknaden för företagets räkning med regelbundna avstämningar och förändringar, utifrån företagets behov och elmarknadens svängningar.
  • Vi ger löpande uppdaterade rapporter, marknadsinformation och riskbedömningar.

Skånska Energi hjälper dig

  • Vi ger personlig rådgivning och är alltid nära till hands
  • Vi ger dig regelbunden rapportering och avstämning efter önskemål.
  • Vi hjälper dig kombinera elavtal med klimatsmarta energilösningar och effektivisering av din energianvändning

Den sista punkten vill vi trycka extra på. Vi på Skånska Energi är lite ovanliga, för vi är både ett lite mindre, lite närmare elhandelsföretag och ett komplett energibolag. Vägg i vägg (eller nästan) med våra elhandlare finns våra experter på klimatsmarta, förnybara energilösningar: solceller, geoenergi, värmepumpar, komfortkyla, laddstationer med mera.

Kanske är en investering i solceller bästa sättet att minska företagets elkostnader på sikt? Vad innebär det i så fall för elavtalet? Vi hjälper dig och ditt företag med allt som rör energi. 

Helena berättar mer

Låter det intressant? Kontakta Helena Käll, energisäljare företag. Hon berättar gärna mer och svarar på dina frågor. Ring Helena på 046-507 23 eller mejla till helena.kall@skanska-energi.se. 

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar