1 apr 2023

Så får du mer (gratis!) el till din elbilsladdning

Skånska Energi kan just idag berätta om ett nytt, smart sätt att få mer el när du laddar din elbil – helt utan extra investering eller kostnad. 10 procent mer el till ditt batteri, helt gratis! Så här går det till.

Det är med stor glädje och förundran som vi härmed kan berätta om en häpnadsväckande innovation som kan spara pengar till tusentals svenska elbilsägare: ett helt nytt knep för att få ut mer el när du laddar din elbil.

10 procent mer vid all laddning

Om du lär dig det här smarta knepet kan du få ut upp till 10 procent mer el varje gång du laddar din elbil. OBS! att detta gäller all sorts laddning, såväl vid din egen laddbox hemma som när du laddar på jobbet eller andra allmänna platser.

Extra eltransferering genom speciallyft

Genom att helt enkelt lyfta på laddsladden precis innan du tar ut kontakten ur din bil så transfereras en extra mängd el till din elbil. Har du dessutom förnybar el från vattenkraft, så ”rinner” extra-elen in ännu snabbare. Smart, inte sant?

Gammal vana lönsam i ny tid

Precis som många andra smarta innovationer så uppstod även denna genom något av en slump, och vi har faktiskt en av våra trogna elhandelskunder att tacka för den: A M Peresson i Lilla Elinge. Här berättar han själv om sin upptäckt:

– Som så många andra som är lite om sig och kring sig så har jag alltid lyft på slangen för att få ut det sista när jag tankat mina bensinbilar genom åren. Nu råkade jag en morgon av gammal vana göra precis samma rörelse med laddsladden och kan ni tro: den blev alldeles varm och man kunde känna liksom en dov pulsering. Mätaren gav utslag direkt: 8,2 procent extra el. Jag gjorde en glädjevolt!

Vi vill alltid sprida kunskap och därför är vi extra glada, att vi just idag den första april, kan dela denna smarta nyhet med dig! För vem vill inte få lite gratis laddning i elbilen?