9 jun 2020

Se upp för lögnsamtal om ditt elavtal

Oseriösa elhandelsföretag påstår att vi samarbetar med dem om elavtal. Det stämmer inte!

De har tyvärr kommit till vår kännedom att det finns oseriösa elhandelsföretag som kontaktar våra kunder – privata såväl som företag – och uppger att vi samarbetar om elavtal. Detta är inte sant! Skånska Energi samarbetar inte med andra energiföretag när det gäller elhandel och elavtal.

Bolag du ska se upp med

Konsumenternas energimarknadsbyrå samlar in klagomål på elhandelsbolag från allmänheten. De allra flesta bolag får mycket få om ens några några klagomål. Några däremot får väldigt många. 
Här kan du se vilka.

Tacka inte ja direkt

Om du, dina vänner eller någon i släkt eller familj blir kontaktad av ett elhandelsföretag ber vi dig: tar reda på lite mer om företaget och detaljerna i erbjudandet innan du tackar "ja".

Två saker är särskilt viktiga att tänka på:

  • Tacka inte ja till ett erbjudande direkt på telefon.
  • Registrera dig inte hos eller ge bort till fullmakt hos ett bolag innan du noggrant har läst och fått svar på alla detaljer om villkoren.

Vi hjälper dig! 

Om du eller någon i din närhet blir drabbad av en oseriös aktör hjälper vi till - helt kostnadsfritt. Ring 046-50700 eller mejla kundservice@skanska-energi.se

3 skydd mot oseriösa elhandlare

Tänker du på de här tre sakerna slipper du bli lurad av oschyssta elhandelsföretag: 

  1. Titta alltid på jämförspriset. Där måste alltid hela kostnaden finnas med. Då ser du vad du verkligen får betala.
  2. Välj Schysst Elhandel-företag. Certifieringen Schysst Elhandel innebär att företaget uppfyller branschens krav på ärlighet och tydlighet. Bara seriösa elhandlare klarar kraven.
  3. Säg inte ja direkt. Ta inte några förhastade beslut när du blir kontaktad av elhandelsföretag per telefon eller på något annat ställe. Ingå aldrig avtal på "stående fot", utan be om jämförspris och jämför själv i lugn och ro.

Ta kontroll över ditt elavtal!

På vår blogg har vi samlat allt du behöver veta för att ta och behålla kontrollen över ditt elavtal i olika situationer.

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal