12 feb 2022

Slösa med kärleken och spara på energin på Alla hjärtans dag!

Slösa med kärleken och spara på energin. Det är vårt recept för en extra mysig Alla hjärtans dag. Första steget: sänk värmen inomhus.

Låt omtanken om dina nära och kära gå hand i hand med omtanke om både miljön, klimatet och elräkningen. Glad Alla hjärtans dag från oss på Skånska Energi ❤!

5 smarta sätt att slösa på kärleken och spara på energin – samtidigt! 

 1. Sänk värmen därhemma. 
  Och sänk den gärna rejält. Så ”måste” ni hålla er varma tillsammans 😊 Kanske gosa under en filt, kanske mysa framför en brasa. För varje grad du sänker inomhustemperaturen minskar din energiförbrukning med 5 procent.

 2. Släck lamporna.
  Och tänd levande ljus istället. Fast inte för många. Låt det vara mörkt i vrårna och de rum ni inte är i. Kura tillsammans i skymningen och se hur vackra ni är i skenet av ljusens lågor.

 3. Digital detox-kväll.
  Låt det bli en kväll då ni verkligen bara har ögonen för varandra. Stäng av mobilen, plattan, tv:n, spelkonsolen och allt vad det är, ja stäng av ditt wifi och hela din internetuppkoppling (vågar du?). Och du: stäng av ordentligt. Elektriska apparater i viloläge drar också ström. Du kan minska din hushållselförbrukning med mellan 10 och 20 procent genom att undvika standby-läge. 

 4. Duscha tillsammans.
  Inte bara romantiskt utan även smart: du spar både vatten och energi. Kanske lockar det att ta ett bad tillsammans istället? Tänk då på att ett bad förbrukar ungefär tre gånger så mycket energi som en dusch. Vill ni fortsätta med Alla hjärtans dag-myset och duscha tillsammans varje dag hela året, då minskar ni energikostnaden med cirka 500 kronor.

 5. Ekologiskt, lokalt och secondhand. 
  Vill du uppvakta med en god middag? Tänk ekologiskt, närproducerat och gärna vegetariskt för miljöns och klimatets skull. Vill du uppvakta med en present? Tänk second hand: varje vara som får ”ett andra liv” innebär sparad energi jämfört med tillverkningen av en ny. Och i second hand-affärer hittar du ofta spännande och oväntade saker som kan bli en mer personlig gåva.

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal