17 aug 2018

Smarta värmepumpslösningar till BoKlok

Skånska Energi levererar skräddarsydda värmepumpsystem till BoKloks nya bostadsrättshus i Eslöv och Veberöd.

BoKlok är IKEA:s och Skanskas gemensamma byggbolag som erbjuder nya bostäder enligt konceptet ”så mycket boende som möjligt för så lite pengar som möjligt” – ett koncept som visat sig mycket framgångsrikt.
Idag är BoKlok kanske bäst i Sverige på att bygga både ekonomiskt och ekologiskt hållbara bostäder – och utan tvekan bäst på att göra det i stora antal. Sedan starten 1997 har BoKlok nu byggt cirka 10 000 bostäder i de fyra skandinaviska länderna plus England och Tyskland, med en genomsnittlig byggtakt på cirka 1 200 nya bostäder om året.

BoKlok strävar efter minimal miljöpåverkan och bygger alla sina hus i trä, som är ett helt klimatneutralt byggmaterial. Miljövänliga och klimatsmarta energilösningar är förstås också en viktig del i helheten, och det är här Skånska Energis dotterbolag Skånska Energilösningar kommer in i bilden.

Till bostadsrättsföreningen Lingonet i Eslöv, vars 30 lägenheter stod klara för inflyttning tidigt i våras, valde BoKlok ett värmepumpsystem från Skånska Energilösningar.

- Vi har levererat och installerat 3 luft-/vattenvärmepumpar till BoKlok i Eslöv, en var till de tre fastigheter som rymmer de 30 lägenheterna. Ett spännande och stimulerande projekt som vi är stolta och glada över att få göra, säger Skånska Energilösningars tekniske chef Niclas Olsson.
Och nu är det inom kort dags för nästa. Skånska Energilösningar har även fått i uppdrag att leverera värmepumpar till BoKloks projekt Annelund i Veberöd: 28 bostadsrättslägenheter som byggs just nu och väntas stå färdiga för inflyttning under hösten.

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar