12 maj 2020

Solceller – billigast är inte bäst

Titta inte bara på lägsta pris när du köper solceller! Välj en leverantör som är stabil och kunnig och ger dig personlig hjälp hela vägen. Det lönar sig i längden, vi lovar.

Den svenska solcellsmarknaden har boomat de senaste åren, och det är härligt! Allt fler väljer att sätta upp solpaneler och producera sin egen gröna el – en fin och hållbar energiutveckling för många hem och fastigheter i vårt land. 

Samtidigt har solelsbranschen fått allt fler aktörer som vill sälja solceller till dig. Alla är inte lika seriösa. Alla är inte lika långsiktiga. Alla har inte din bästa solelslösning i fokus.

Det finns ingen anledning att hymla: vi vill förstås att du väljer solceller från oss på Skånska Energilösningar. Men oavsett, så finns det tre saker vi vill tipsa dig om när du väljer leverantör. Se här: 

 1. Billigast är inte bäst.
  Billigt är bra – men billigast är sällan bäst. Risken finns att kvaliteten på solcellerna och/eller installationsarbetet blir lägre. Risken finns också att du övertalas att köpa fler solceller än du behöver. Att ta igen ett pressat pris på högre antal sålda exemplar är en klassisk försäljningstaktik – som inte utgår från dina behov och önskemål.

 2. Köp inte för många solpaneler.
  Skaffa solceller som täcker upp för mellan 40 och 70 procent av din förbrukning, inte mer. Det är vår allmänna rekommendation, för fler än så blir sällan lönsamt. Leverantörer som bara säljer solpaneler säljer gärna så många de kan. En leverantör som erbjuder mer än bara solpaneler däremot ger dig bredare input. Till exempel om hur solcellerna bäst jobbar tillsammans med andra lösningar i ditt hus som värmepump eller laddbox. Helheten är jätteviktig.

 3. Välj en trygg och kunnig leverantör.
  I en boomande bransch svärmar dagsländorna, kan man säga. Om du behöver hjälp med dina solceller och köpt av någon som bara säljer och saknar fackkunskap? Om något händer med dina solceller om några år, och leverantören du köpte av inte längre finns kvar? Välj en trygg och kunnig leverantör. Välj ett stabilt företag som du vet finns kvar och som har service och kompetens att hjälpa dig.

Solceller från Skånska Energilösningar

När du väljer solcellspaket från Skånska Energilösningar får du hjälp hela vägen från idé till installation, och allt ingår i priset. Det innebär:

 • Personlig hjälp. Vi kommer hem till dig så att vi kan prata i lugn och ro och tillsammans se förutsättningarna på plats. 
 • Mätning och kalkyl för att skräddarsy en solcellsanläggning efter dina behov och förutsättningar. 
 • Hjälp med alla myndighetskontakter.
 • Fullständig ekonomisk kalkyl för investering, besparingar, payofftid, avgifter, ersättning med mera.
 • Komplett installation och driftsättning.
 • Försäljning av överskottselen. Vi hjälper dig med försäljningen av din överskottsel.
 • En trygg och komplett energipartner. Skånska Energi har funnits i mer än hundra år. Med oss och Energilösningar får du en trygg och komplett energipartner som brinner för grön el, småskalighet och närhet. Vi erbjuder även grön el, laddboxar, lösningar för värme och kyla med mera.
 • Din bästa energilösning. Vi kan skapa kombinerade lösningar med solceller, värme och kyla och laddboxar som kan minska din förbrukning och dina kostnader ännu mer.

Läs mer om solceller i vår guide här på bloggen

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal