15 jun 2023

Sommaren är bästa tiden att serva din värmepump

Sommartider = värmepumpservicetider! Årlig service förlänger livet på din värmepump och ser till att den presterar är på topp. Boka in service nu så är du redo när kylan kommer.

VÄRMEPUMPSERVICETIDER HEJ HEJ, VÄRMEPUMPSERVICETIII-DEEER!

Nej, vi vet… Det går inte riktigt att byta ut titelordet i Gyllene Tiders klassiska hit ”Sommartider” på det sättet. Men det är faktiskt rätt kul – på ett tungvrickigt sätt – att försöka, prova själv får du se 😊

Hursomhelst. Vad vi vill ha sagt är att: SOMMARTIDER = VÄRMEPUMPSERVICETIDER.

Sommaren är helt enkelt den perfekta tiden att serva din värmepump.

Och serva din värmepump, gärna årligen, är smart och inte sällan även lönsamt att göra.

Låt oss snabbt förklara hur och varför.

Därför ska du serva din värmepump

Vi rekommenderar att du servar din värmepump en gång om året. Här är fyra anledningar till det:

  1. Längre liv. Regelbunden service förlänger livet på din värmepump.
  2. Bättre prestanda. Med en årlig genomgång kan våra duktiga tekniker se till att alla inställningar är justerade för optimal prestanda – och att de fortsätter vara det.
  3. Slipp obehagliga överraskningar. Eventuella fel kan upptäckas och åtgärdas på ett tidigt stadium, vilket minskar risken för akuta stopp.
  4. Garantierna kräver service. De flesta värmepumpar måste servas för att garantierna ska gälla. För ”våra” värmepumpar från IVT gäller att de måste servas efter tre och fem år.

Därför är sommaren bästa tiden för service

Här är tre anledningar till att boka in din värmepumpservice nu på sommaren:

  1. Redo när kylan kommer. Under höstens och vinterns första ordentliga köldknäppar får våra värmepumpar jobba extra hårt, och det är ofta vid dessa tillfällen som fel uppstår som kräver reparation. Servar du din värmepump i god tid, är den redo när kylan kommer.
  2. Snabbare hjälp. På sommaren har serviceföretagen färre akutärenden och kan hjälpa dig snabbare. Och visst är en i lugn och ro inbokad service att föredra framför en akut utryckning?
  3. Mindre risk. Med en nyservad värmepump när hösten kommer minskar du risken för driftsstörningar under den tid då de vållar dig som mest besvär. Varje timme i ett iskallt hus är en för mycket…

Snabb och kunnig service av din värmepump

Hos Skånska Energilösningar får du snabb och kunnig service av din värmepump. Vi ger gärna råd över telefon också när vi kan: ibland räcker det med att du ändrar en inställning själv för att få bukt med ett mindre fel.

Boka service och serviceavtal

Vi hjälper dig med allt: från akut service till övervakning, förslag på långsiktiga förbättringar för din anläggning och serviceavtal. Skånska Energilösningar har värmepumpar från IVT som specialitet med IVT-Center i Helsingborg, Höganäs och Södra Sandby.

Läs mer och boka in din värmepumpservice På bloggen finns fler energitips