15 jan 2019

Spela padel och spara på energin

Padel Court No9 i Höllviken är en ny och miljövänlig anläggning som sparar på energin med hjälp av solpaneler, värmepumpar och geovärme/kyla. Skånska Energilösningar är totalleverantör och tar ansvar för hela processen, från planering till montering.

Sommaren 2018 invigdes Padel Court No 9 i Höllviken. Bakom projektet står två starka profiler; entreprenören Erling Pålsson och MFF-spelaren Markus Rosenberg. Med stort sportintresse ville de skapa en naturlig mötesplats för såväl padel-spelare och träningsintresserade som företagare. 

- Vi vill öka intresset för padel som sport samt träningsform och samtidigt skapa en mötesplats. Hos oss kan till exempel företag ha konferens kombinerat med motion, berättar Markus Rosenberg.

En leverantör som tar totalansvar

Med solpaneler på taket, värmepumpar och geoenergi har Padel Court No 9 ett mycket energisnålt och miljövänligt system för energi, värme och kyla. Erling Pålsson och Markus Rosenberg valde Skånska Energilösningar som totalleverantör. 

- En riktigt energieffektiv och miljövänlig lösning var en utgångspunkt för oss. För mig som entreprenör är det också viktigt och värdefullt att ha en leverantör som kan ta totalansvar och ge oss en paketlösning. Ett samkört energisystem från en enda leverantör innebär att vi inte bara sparar energi utan också tid, säger Erling Pålsson.

- Ett bevis på hur effektivt och miljövänligt systemet är, när det i somras var över 30 grader ute och inne i hallen hade vi bara 21 grader tack vare geokylan.

En mötesplats i Höllviken

Med sina fyra banor och generösa öppettider, klockan 06:00-24:00 alla dagar i veckan, har Padel Court No 9 blivit en mötesplats för alla åldrar. De erbjuder även gruppträning med utbildade padeltränare. 

- I dag har vi fyra tränare som kör träningar varje tisdagskväll, allt från nybörjare till mer avancerat. Intresset för passen är mycket stort och de blir snabbt fullbokat. Vi vill inspirera och utmana till utveckling både på och utanför banan. Det känns också bra att alla sparar på energin när de väljer att spela padel här, berättar Markus Rosenberg.

För företag finns det även möjlighet att hyra konferensrum eller gå med Padel Court No 9 eget nätverk. Med ett stort engagemang har nätverket vuxit snabbt och i dag är det fler än 60 företag som är med.

-Vi vill skapa en mötesplats där det ges möjlighet att skapa nätverk eller bara anordna egna företagsevent där man kan kombinera möten, föreläsningar med padelspel. Något att samlas kring och göra roliga saker tillsammans, berättar Erling Pålsson.

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar