Våra elavtal

Elavtalet gäller din elförbrukning

För att få el till din bostad behöver du två olika elavtal: ett för elnät och ett för elhandel. Det vill säga: ett för ledningarna som transporterar elen till ditt hem och ett för elen som du använder.

Ett elavtal, formellt kallat elhandelsavtal, tecknar du med det elhandelsbolag som du själv väljer att köpa din el av. Elavtalet gäller alltså för den el du använder i ditt hem. 

I Sverige finns för närvarande drygt 150 bolag att välja på. Se till att du tecknar avtal med ett schysst och tryggt bolag. 

Om du inte gör ett aktivt val kommer du att få ett anvisat avtal eller tillsvidarepris som är mycket dyrare. Självklart vill vi att du i stället väljer att teckna ett elavtal. 

Med vår enkla avtalsgenerator på sidan Teckna avtal kan du snabbt och lätt hitta ett avtal som passar dig. Vill du läsa på lite först kan du kolla igenom våra olika priser och avtalsformer. 

Förutom ett elhandelsavtal måste du också betala en elnätsavgift. Läs mer om elnätsavtalet och elnätsavgiften här.

Teckna ett förnybart elavtal med oss Se våra elpriser här

Vi hjälper dig!

Kundservice

Våra öppettider är vardagar kl 08:00–15:00. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

046-507 00 kundservice@skanska-energi.se

Efterfrågeflexibilitet

Som elanvändare kan du under vissa förutsättningar påverka kostnaden för din elanvändning genom att öka och minska din elanvändning vid olika tidpunkter. Möjligheterna att påverka dina kostnader är mycket individuella, bland annat krävs ett elavtal vars pris ändras flera gånger varje dygn - ett så kallat flexibelt avtal. Om du väljer ett elavtal med flexibel prissättning kan priset bli både högre och lägre än ett traditionellt rörligt pris beroende på när du använder el. På Energimarknadsinspektionens webbplats kan du hitta oberoende information om efterfrågeflexibilitet.

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Våra kundundersökningar visar att vi harnöjda kunder!

Nöjda kunder

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal