9 nov 2022

20 % lägre elförbrukning i elnätet!

Tack för att du minskat din elförbrukning! Och kom ihåg att det är smart att ha en LED-ig jul.

Under oktober månad har Skånska Energis elnätskunder minskat sin elförbrukning med hela 20 % jämfört med samma tid i fjol. En minskning som överträffar alla våra förhoppningar. Otroligt bra jobbat, tack till alla våra fantastiska kunder! Förutom att våra kunder sparat pengar medför denna minskning även att risken för förbrukningsfrånkoppling reducerats. Självklart har vädret en stor betydelse, både vad gäller elförbrukning och elpriset för oktober

Trenden att spara el syns inte bara hos oss, utan vi är många elnätsbolag som rapporterar om sänkt elförbrukning i elnäten. Och vi behöver ju alla hjälpas åt!

Tips: Ta LED-igt i jul!

Vi behöver oavsett väder och vind fortsätta hålla nere elförbrukningen. Att sänka värmen, minska duschtiden och använda mindre varmvatten är bland de viktigaste sakerna gemene man kan göra. Andra saker att tänka på är att försöka skippa torktumlaren, stänga av handdukstorken och den elektriska golvvärmen.

Men hur är det med ljusslingorna till jul? Och adventsstakarna och julstjärnorna som lyser upp så fint i vintermörkret? Inga problem - byter du till LED-lampor kan du ha dem tända med gott samvete!

Se här, som exempel: En sjuarmad LED-ljusstake drar endast 1,4 watt, och om du har den tänd varje dag (13 timmar per dygn) från första advent till tjugondedag Knut kommer den förbruka 0,87 kWh. Tre adventsljusstakar förbrukar alltså lika mycket som en varm dusch, bara som jämförelse. Så byt till LED och njut av julens ljus!

Fler smarta tips hittar du här Oktober: Lägsta elpriset sedan februari, vad beror det på?