3 jul 2023

Digital faktura är smart och enkelt

I dag får de flesta av våra kunder sin elräkning digitalt, av flera goda skäl: det är enkelt, smidigt och bra för miljön.

Vi förstår att det finns kunder som tycker att det känns tryggt och säkert att få sin elräkning som pappersfaktura hem med posten varje månad, så som alltid. Men majoriteten av våra kunder – över 80 procent – får en digital faktura. Och det är minst lika tryggt och säkert och dessutom mycket enklare, mer flexibelt och dessutom mer miljövänligt.

Upplev fördelarna med digital fakturering genom att utforska hur det fungerar. Vi hoppas att även du som ännu inte har valt digital fakturering kommer att upptäcka dess fördelar och göra övergången.

Fakturan kommer snabbare och ger dig mer tid

Med en digital faktura får du din elräkning snabbare och du slipper att vänta på att den ska landa i din brevlåda. På så sätt får du din faktura flera dagar tidigare. Det ger dig mer tid att planera din ekonomi och din betalning.

Alltid till en säker plats – du väljer själv vilken

Din digitala faktura kommer alltid till en säker digital plats, och du väljer själv vilken. Du kan få din faktura Från Skånska Energi som e-faktura till din internetbank, till den digitala brevlådan Kivra eller till din mejlbox med e-post. Självklart kan du även betala din digitala faktura med autogiro.

Här kan du läsa mer om de olika alternativen och hur de fungerar.

Du bidrar till en bättre miljö

När du väljer digital faktura i stället för ett fysiskt postutskick hjälper du oss minska pappersanvändningen och behovet av transporter. På så vis bidrar vi tillsammans till bättre miljö och hushållning med jordens resurser – en win win som vi är väldigt tacksamma för!

Mer info och notiser med Skånska Energis app

Vi vill också tipsa om Skånska Energis app, som du enkelt kan ladda ner till din mobil. I appen kan du få en notis när din faktura kommit, och även en notis när vi registrerat fakturan som betald. Du hittar också detaljerad information om din elförbrukning, marknadens aktuella spotpriser och historik med tidigare fakturor, allt lätt tillgängligt. Du laddar ner Skånska Energis app från Google Play eller AppStore och loggar sedan in med BankID – tryggt och säkert.

Vi hjälper dig!

Tycker du det verkar krångligt med digital faktura? Vi lovar, det är det inte – och fördelarna är som sagt flera. Här finns mer information om de olika sätten som du kan få din digitala faktura på, och vägledning till hur du byter.

Har du fler frågor? Behöver du hjälp att komma i gång?
Välkommen att ringa oss på 046-507 00, vardagar 08:00–15:00, så löser vi det tillsammans.

Läs mer om hur du kan få en digital faktura