8 apr 2022

Kombinera direktverkande el med värmepump och spara massor av pengar!

Att i dag bara ha direktverkande el är ett av de dyraste sätten att värma upp ett hus. Med en värmepumpslösning till kan du minska elkostnaden med 60-70 procent.

Direktverkande el innebär att uppvärmningen av ett hus sker med eldrivna element som alstrar värme när det är kallt ute. Denna form av uppvärmning slog igenom under oljekrisens 1970-tal som ett då prisvärt och effektivt alternativ.

Direktel dyrare med höga elpriser

Än i dag har en hel del svenskar bara direktverkande el som uppvärmning – men nu är den ekonomiska bilden en annan. Att ha direktverkande el utan något komplement är ett av de dyraste sätten att värma upp ett hus. Särskilt dyrt när elpriserna är höga – så som de varit den senaste tiden.

Spara 60-70 procent med värmepump

Men det finns ett sätt för dig med direktverkande el att minska dina uppvärmningskostnader med upp till 60-70 procent och därmed spara massor av pengar: installera en värmepump.

Läs vår värmepumpsguide

Grundprincipen för en värmepump är att den omvandlar energin i uteluften till varm luft eller varmt vatten som värmer ditt hem. De två vanligaste värmepumparna är luft/vattenvärmepump och luft/luftvärmepump.
Läs mer om att skaffa värmepump och vilken sort som är bäst för dig i den här värmepumpsguiden på vår hemsida.

Gratis rådgivning

Du vet väl att du alltid är välkommen att höra av dig till oss på Skånska Energi och Skånska Energilösningar med frågor och funderingar om din energi? Vi ger gratis rådgivning, inte bara om värmepumpar utan om hela din energisituation.

  • Vill du prata energilösningar? Kontakta oss på Skånska Energilösningar
  • Vill du prata elavtal? Då hjälper vi på Skånska Energi dig.

Allt ingår

Väljer du oss som leverantör av din nya värmepump, hjälper vi dig med allt: förslag på värmepump utifrån behov och förutsättningar på plats, installation och driftsättning. Våra kunder kan alltid få ett totalpris, där allt ingår. Och självklart blir det ROT-avdrag på installationsarbetet.

Ring eller mejla oss – vi hjälper dig! Sänka energiförbrukning med värmepump