Minska kostnaden för din uppvärmning

Sänk din energiförbrukning snabbt med en ny värmepump

En ny värmepump är ett snabbt sätt att sänka din energiförbrukning och det rejält: du kan spara 60-70 procent av din uppvärmningskostnad. Läs hur i vår snabbguide.

Att sänka energiförbrukningen är alltid en bra idé om du kan. För det innebär ju att du också sänker dina energikostnader och sparar pengar. Med de oväntat höga elpriser vi haft den senaste tiden är sänkt energiförbrukning mer än en bra idé. Det är för många av oss en ren nödvändighet.

Energisnål uppvärmning allra viktigast för att sänka energiförbrukningen

I vårt land som under en stor del av året har ett kallt klimat står uppvärmning av våra hem för en mycket stor del av energiförbrukningen. En energisnål uppvärmningslösning är den enskilt viktigaste faktorn för att hålla din energiförbrukning nere.

Ny värmepump sänker effektivast energiförbrukningen

Därför är också ofta en ny värmepump det effektivaste sättet att snabbt sänka energiförbrukningen.

 • Du som till exempel har direktverkande el kan spara upp till 60-70 procent av din nuvarande uppvärmningskostnad med en värmepump.
 • Du som har en 10-15 år gammal värmepump (eller äldre) kan minska dina uppvärmningskostnader ytterligare genom att byta ut den mot en ny. Den nya generationen värmepumpar har helt enkelt mycket bättre prestanda, du slipper eventuella reparationer och en ny värmepump har många smarta funktioner: du kan t ex fjärrstyra den via mobilen.

Så väljer du rätt värmepump

Vilken värmepump är rätt för dig? Här följer kort info om de två vanligaste typerna.

Luft/luft-värmepump

En luft/luftvärmepump omvandlar energin i uteluften till varm luft som sprids med en tyst fläkt. Du som har direktverkande el kan sänka dina värmekostnader med 50 procent med en luft/luftvärmepump.

Tre fördelar med luft/luft-värmepump:

 1. Komfortkyla/luftkonditionering ”på köpet”. Luft/luft värmepumpen ger värme kalla dagar, men också kyla varma dagar.
 2. Mindre investering. En luft/luft värmepump är den värmepump som är billigast att investera i, och har även låga underhållskostnader.
 3. Enklare installation. En luft/luft värmepump är enklare att installera, med en utedel och en innedel.

Luft/vatten-värmepump

En luft/vattenvärmepump omvandlar energin i uteluften till varmt vatten och är kopplad till ett system med radiatorer (varmvattenelement). En luft/vattenvärmepump kan sänka dina värmekostnader med upp till 70 procent.

Tre fördelar med luft/vatten-värmepump:

 1. Minska din kostnader med 60-70 procent. Med en luft/vatten värmepump kan du sänka din energiförbrukning för varmvatten och värme med upp till 60-70 procent.
 2. Bra även för mindre hus/tomt. Ingen borrning eller andra ingrepp behövs på din tomt.
 3. Räkna hem på 5-7 år. Pay back-tiden, det vill säga tiden det tar att tjäna in investeringen, ligger normalt på 5-7 år för en luft/vatten-värmepump, särskilt om du redan har ett vattenburet värmesystem eller vattenburen golvvärme.

Gratis rådgivning

 • Hos oss på Skånska Energi och Skånska Energilösningar får du gratis rådgivning om din investering. Inte bara om värmepumpar och solceller utan om hela din energisituation.
 • Väljer du oss som leverantör av din nya värmepump, hjälper vi dig med allt: förslag på värmepump utifrån behov och förutsättningar på plats, installation och driftsättning. Våra kunder kan alltid få ett totalpris, där allt ingår.
 • Har du en gammal värmepump? Vi kan vi ge offert på vad en eventuell service eller reparation jämfört med kostnaden för och fördelar med en ny värmepump.

Vi har två IVT Center i Skåne, Södra Sandby och Helsingborg. Kontakta oss och avtala tid för rådgivning.
Här ser du hela IVTs utbud av aktuella produkter.

Läs smarta och energirika tips på vår blogg Ring eller mejla oss på Skånska Energilösningar

Läs om intressanta ämnen inom el, energi och hållbarheti vår blogg!

Blogg

Ta hand om din värmepumpge den kontinuerlig service

Skånska Energilösningar hjälper dig!

Kontakta oss

Skånska Energilösningar

046-12 00 24 eller 042-311 61 30 info@skanskaenergilosningar.se

Är du intresserad av värmepumpar eller service?

Vi hjälper dig skräddarsy bästa lösningen för dig och ditt inomhusklimat. Fyll i formuläret så kontaktar vår säljare dig inom kort.

Kontakta mig - jag vill veta mer!