Smart för både plånbok och klimat

Vi hjälper dig välja rätt värmepump

Vill du minska dina driftkostnader och samtidigt göra ett klimatsmart val? Installera en värmepump! Vi har stor erfarenhet och kunskap om hur en installation ska genomföras och kan skräddarsy den bästa lösningen för ditt hus.

Vi är ett IVT-center och jobbar med följande typer av värmepumpar från IVT. Läs om olika fördelar med respektive värmepump.

Luft/luft-värmepumpar

Med en luft/luft-värmepump utvinns värmen ur utomhusluften oavsett utetemperatur och sprids i fastigheten från en eller flera inomhusenheter. Välj en lösning med värmepumpar som uppfyller värme- och kylbehovet utan borrhål. 

Få kyla när det är varmt

Visste du att det går lika bra att använda din luftvärmepumpen till luftkonditionering som till värme? Gör att du kan få både värme och kyla med hjälp av en samma luft-/luft-värmepump.

En värmepumpen är energieffektiv och använder faktiskt mindre ström till att kyla ner än att värma upp, eftersom temperaturskillnaderna är mindre.

Luft/vatten-värmepumpar

Med en luft/vatten värmepump utvinns energi ur utomhusluften oavsett utetemperatur. Luft/vatten värmepumpen är lättplacerad, tyst och energisnål. Smart teknik utan borrhål.

Frånluftsvärmepumpar

För fastigheter med mekanisk frånluft är denna princip genial. Värme återvinns i avluften och för tillbaka den till värmesystemet genom ett återvinningsaggregat, brineslinga och en värmepump.

Berg/jord/sjö/-värmepumpar

Bergvärme, jordvärme, grundvattenvärme kallas med ett ord geoenergi. Förnybar energi i marken som vi hämtar upp för värme men även kyla. Läs mer om geoenergi här

Smartare inomhusklimat

Även om alla våra värmepumpar kommer från IVT är det svårt att veta vilken modell som passar bäst för just ditt hushåll. Vi hjälper vi dig till ett smartare inomhusklimat oavsett.

Kontakta oss via formuläret till höger för att få hjälp att skräddarsy din optimala värmepumpslösning! På vår blogg hittar du aktuella reportage, artiklar och andra tips som gäller energi och energilösningar.

Lägre driftskostnad

Oavsett om du är intresserad av luft/luft-, luft/vatten-, frånluftsvärmepump eller en värmepump som tar energi från borrhål ger vi dig detaljerad information och hanterar hela processen från planering till installation. De som en gång installerat en värmepump byter nästan aldrig tillbaka till något annat system. De låga driftkostnaderna tillsammans med miljönyttan är en oslagbar kombination!

Garanti

Vi erbjuder dig 10 års garanti på kompressorn och 6 års garanti på värmepumpen. Din garanti börjar gälla i samma ögonblick som din värmepump installerats. För att garantin ska gälla måste eventuella reparationer utföras av Skånska Energilösningar som är en IVT-återförsäljare. Det innebär samtidigt att du får en professionellt utförd reparation med IVT originaldelar för bästa resultat.

IVT Garanti gäller för alla våra villavärmepumpar som inköpta från och med 1 januari 2013.

Behöver du låna pengar för en klimatsmart energilösning? Läs mer om Sparbanken Skånes Hållbarhetslån eller Sollån här

Ta enkelt reda på vilken IVT-värmepump som kan passar dig och ditt hus. Vill du veta mer? Fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig!
Trygghetsförsäkring

För de värmepumpar som är inköpta fram till och med den 31 december 2012 gäller den trygghetsförsäkring som ingick vid köptillfället. 6/10 års försäkringarna gäller för privatpersoner och täcker en självrisk på maximalt 3 000 kronor plus avskrivning som finns i köparens villa- fritidshusförsäkring.

Nöjd kund-garanti

Skånska Energi har en nöjd kund-garanti vilket innebär att du vid ditt köp av värmepump får hjälp av oss. Vi är utbildade och certifierade av Svenska Värmepumpsföreningen (SVEP). Vi hjälper dig med allt från att välja rätt värmepump till en nyckelfärdig anläggning - från ax till limpa.

Nöjd kund garantin innehåller:

  • Installation och överlämnande av värmepumpen
  • Fri funktionskontroll efter installationen
  • Aldrig mer än 24 timmar utan värme

OBS! Nöjd-kundgarantin gäller inte IVT Nordic Inverter och IVT ComfortZone.

Korrekt ROT-avdrag

Håll utkik efter vårt märke så är du säker på att få ett korrekt ROT-avdrag. Vi som använder oss av detta garanterar att vi följer Svenska Värmepumpföreningens (SVEP) rekommendationer.

Det har framkommit att en del företag använder ROT-avdraget på ett otillbörligt sätt. Genom att mygla med den faktiska fördelningen mellan material- och arbetskostnad kan de sänka slutkostnaden för kunden. Detta är naturligtvis olagligt och kan leda till att även du som kund ställs som ansvarig.

Det som SVEP rekommenderar och som Skatteverket godtagit, är att vid en totalentreprenad utgör den ROT-avdragsgrundande arbetskostnaden cirka 35 % av totala kostnaden vid installation av berg-, ytjord-, sjö- och grundvattenvärmepumpar samt 30 % för luftvärmepumpar.

I de fall där fördelningen anses uppenbarligen felaktig bör du som kund förstå att detta är ett bedrägligt förfarande både från företaget och beställarens sida. Därmed också straffbart. En fördelning av arbetskostnaden och arbetsinsats som uppenbarligen inte är realistisk kan drabba dig som köpare.

Vi på Skånska Energi garanterar att ROT-avdraget är korrekt.

Emblem_Korrekt_ROT-avdrag

Är du intresserad av värmepumpar eller service?

Vi hjälper dig skräddarsy bästa lösningen för dig och ditt inomhusklimat. Fyll i formuläret så kontaktar vår säljare dig inom kort.

Kontakta mig - jag vill veta mer!

Kontakta Energilösningar

Johan Skalin

Försäljningschef Skånska Energilösningar

046-12 00 24 eller 042-311 61 30 (växel) johan.skalin@skanskaenergilosningar.se

Kontakta oss

Skånska Energilösningar

Öppettider: Vardagar kl 08:00–16:30. Lunchstängt 12:00–12:45. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

046-12 00 24 eller 042-311 61 30 vpservice@skanskaenergilosningar.se

Frågor om värmepumpar eller service? Kontakta Skånska Energilösningar

Kontakta oss

Läs om intressanta ämnen inom el, energi och hållbarheti vår blogg!

Blogg

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning