15 jul 2022

Låt appen hålla koll på din elräkning

I dessa tider med höga elpriser är det extra viktigt att du har koll på din elförbrukning. Med hjälp av vår app kan du se både hur mycket el du använt och hur mycket du kommer att använda.
– Du slipper bli överraskad av nästa elräkning. Med appen kan du dessutom fjärrstyra din el från jobbet eller sommarstugan säger vår marknadschef, Karin Holm.

Under 2021 steg elpriserna markant. I december och i början av 2022 rusade de och nådde nya, oanade höjder. Det innebär att elen för många svenskar idag är en betydligt större del av utgiftskakan i ett hushåll än för ett och ett halvt år sedan.

– Mycket talar för att vi kommer att få vänja oss vid högre elpriser framöver och helt säkert större prisvariationer. Jag vill påstå att det är viktigare än någonsin att vi håller koll på vår elanvändning, säger Karin.

Hur många kilowattimmar gjorde du av med förra veckan? Eller förra månaden? Inte så lätt att ha koll på själv. Ännu svårare förstås att veta hur mycket el du kommer att göra av med nästa månad. Dessbättre finns det hjälp att få. Riktigt bra hjälp.

– Med vår app får du som användare detaljerad data över den elförbrukning du har haft och prognoser för din troliga förbrukning i framtiden. Prognoserna baseras på din tidigare användning och beräknas med hjälp av väder, AI och smarta algoritmer.

En gång i månaden görs en sammanställning över ditt hushålls energiförbrukning i en rapport. Där kan du jämföra din aktuella förbrukning mot förra månaden och längre tillbaka i tiden. Du kan också se vilken påverkan vädret kan ha haft på din energiförbrukning.

Du kan inte bara se din elanvändning utan även styra den med hjälp av appen, som är kompatibel med flera vanliga Smart hem-verktyg. Reglera, schemalägg och fjärrstyr värme, belysning, elbilsladdning med mera direkt i mobilen eller plattan.
– En varm sommardag kan du till exempel sätta på AC:n därhemma när du åker från jobbet, så är det svalt och skönt lagom till att du kommer hem. Under den kalla delen av året kan du ha värmen på sparlåga när du är bortrest och höja den några timmar innan du kommer hem igen, säger Karin Holm.

Tips på hur du kan spara pengar genom att minska din elanvändning finns också i vår app, liksom råd för hur du använder din energi så klimatsmart och effektivt som möjligt.

Skaffa appen som får koll på din energi Fler tips hur du minskar elförbrukning hittar du här.