5 jul 2022

Samla din smarta styrning i vår app Min Energi

Du vet väl att du kan samla, styra och schemalägga din elanvändning och dina Smarta hem-funktioner i vår app Min Energi? Allt smart på samma ställe och många andra funktioner därtill.

Med Skånska Energis egen app Min Energi håller du koll på din energiförbrukning och kan styra din elanvändning. Min Energi ger dig data och kalkyler över din energi, tips och inspiration till fler klimatsmarta val och mycket mer. Här är fyra funktioner hos Min Energi som vi tror du har stor nytta av:

  • Se din elförbrukning varje månad och få prognoser på din framtida förbrukning.
  • Styr din elanvändning tillsammans med Smarta hem-verktyg.
  • Dela appen med familjen eller andra i hushållet.
  • Se hur din elanvändning påverkar klimatet och jämför med andra hushåll.

I Min Energi finns ett flertal olika system för smart styrning integrerade, för att du ska kunna få koll på och styra din elförbrukning inom olika områden: elbilsladdning, uppvärmning, solceller och smart hem-funktioner. Dessa system är tillgängliga genom Min Energi:

  • Elbilsladdning: Charge Amps, CTEK, Easee och DEFA.
  • Uppvärmning: Nibe Uplink och Ngenic
  • Solproduktion: Fronius
  • Smarta hem: Telldus

I det här blogginlägget tittar vi lite närmare på Smarta hem, Telldus och Min Energi.

Smarta hem med smart förbrukning

I Min Energi kan du integrera Telldus, marknadens ledande system för smart styrning i hemmet. Med Telldus app kan du styra alla dina smarta enheter direkt i mobilen. Du kan till exempel tända och släcka alla lampor med ett knapptryck, skapa scheman för tidsstyrning av olika elektriska enheter med mera.

  • Syftet med att ha Telldus integrerat i Min Energi är att ge dig möjlighet att styra din energiförbrukning. Du kan se exakt hur mycket el varje enskild inkopplad enhet förbrukar, till exempel mobilladdaren eller kylskåpet.
  • För schemaläggning när olika enheter ska användas kan Min Energi till exempel bidra med råd om bästa tiden att ladda batteriet till din elcykel. Dels de timmar elen är billigast (för dig med timavtal), dels de timmar elen har som lägst koldioxidavtryck. Hur smart är inte det?

Ladda ner och läs mer om Min Energi

Du kan ladda ner Skånska Energis app Min Energi gratis där appar finns, sök på Skånska Energi. 

Mer om olika funktioner i appen hittar du här Ladda ner och logga in på Min Energi!